Toyota Yaris půjde do Severní Ameriky z Francie

Tomáš Rybecký
26. 6. 2012 6:32
Toyota Motor Manufacturing France začne v roce 2013 vyvážet model Yaris do Severní Ameriky
Foto: Aktuálně.cz

Společnost Toyota Motor Manufacturing France (TMMF) oznámila, že od května 2013 bude vyrábět model Toyota Yaris také pro export do USA, Kanady a Portorika. Plánovaný roční objem vývozů je přibližně 25 tisíc kusů.

„Jsme velice hrdí na to, že jsme byli vybráni jako hlavní výrobní zdroj modelu Yaris pro severoamerické trhy," uvedl Makoto Sano, prezident TMMF. „Vnímáme to nejen jako stvrzení kvality vozů vyráběných týmem našich pracovníků zde v TMMF, ale zároveň i jako novou a důležitou obchodní příležitost pro náš závod, což dále posiluje postavení TMMF coby významného vývozce v rámci Francie."

Jen zážehové motory

Kvůli montáži vozů Yaris pro Severní Ameriku musela Toytota do TMMF ve Valenciennes investovat 8 milionů eur. Tato investice je nezbytná pro výrobu vozů podle speciálních požadavků, zahrnujících vývoj zážehového motoru 1,5 l určeného jen pro severoamerické trhy, automatické převodovky, rozdíly ve tvarování zadního nárazníku a další drobnosti dané konkrétními místními předpisy. Do zemí Severní Ameriky se budou vyvážet pouze verze se zážehovým motorem.

„Vývoz jednoho z našich globálních modelů vyráběných v Evropě stvrzuje naše zasazení vyrábět v Evropě v souladu s naší globální vizí, díky které jsme se dostali do čela vývoje malých a středně velkých modelů," komentuje zprávu Didier Leroy, prezident a CEO Toyota Motor Europe. „Stavíme na desetiletých zkušenostech a nashromážděném know-how, stejně tak jako zkušenostech s výrobou plně hybridní varianty modelu Toyota Yaris. Vývoz modelu Yaris s klasickým zážehovým motorem do Severní Ameriky dále potvrzuje roli TMMF coby skutečného globálního hráče v rámci automobilky Toyota."

Toyota Yaris současné generace se v Evropě představila v létě roku 2011. Po ní v červnu 2012 následovala varianta Toyota Yaris Hybrid. Toyota prodává Yaris i v Číně a Austrálii a pod jménem Vitz v Japonsku a jinde v Asii. Yaris/Vitz se vyrábí kromě Francie a Japonska také v Číně, Indonésii, Thajsku a na Tchajvanu.

--------------------------------------------------------------------------------

Toyota Yaris pro vás.

 

Právě se děje

Další zprávy