Stahovat v autě? Audi nabídne špičkové připojení k webu

Tomáš Rybecký
8. 8. 2013 11:29
Systém LTE bude k dispozici nejdříve pro Audi S3 Sportback
Foto: Audi

Připojení na internet z kabiny vozu se stává stále běžnější, automobilka Audi však je první, která svým zákazníkům zprostředkuje rychlé připojení pro přenos velkých objemů dat přes síť LTE.

Od července je nový systém na přání pro model Audi S3 Sportback a v listopadu se rozšíří na všechny varianty modelu A3.

Audi ve svých vozech začíná využívat technologii LTE pro vysokorychlostní internetové připojení. Technologie LTE se řadí mezi v současnosti běžnou technologii 3G a nastupující 4G technologii pro mobilní telefony. Pro připojení z vozu je třeba do přístroje MMI Navigation plus vložit kartu SIM s odpovídajícím tarifem a službami. Následně se k integrovanému hotspotu WLAN může připojit i několik cestujících.

Technologie má velký význam pro stávající systém Audi connect, který rozšíří o další služby. K dispozici bude navigace s funkcemi Google Earth a Google Street View, webové rádio Audi, nebo například online přístup k online informacím. LTE mimoto umožňuje prostřednictvím internetu výměnu velkých objemů dat, jako jsou zvukové nahrávky nebo filmy v kvalitě HD.

Jedinou překážkou v připojení je nízká úroveň pokrytí sítí LTE. V mnoha evropských zemích a v USA jsou již k dispozici komerční sítě. V Německu je LTE aktivní v několika velkoměstech, ale především v mnoha venkovských regionech. Do konce roku 2014 má být zajištěno plošné pokrytí standardem LTE.

V Česku LTE funguje od června 2012 v Jesenici u Prahy, od listopadu 2012 v Mladé Boleslavi a od července 2013 v Karlových Varech a části Prahy.

 

Právě se děje

Další zprávy