Spolehlivý VW Golf, poruchové staré passaty. Jak hodnotí němečtí žlutí andělé oblíbené ojetiny?

Ondřej Běhal
11. 5. 2017 6:23
Německý autoklub ADAC vydal přehled poruchovosti jednotlivých aut podle toho, jak často k nim museli loni vyjíždět jeho "žlutí andělé". Analyzoval přibližně milion výjezdů k nepojízdným vozům a vytvořil hodnocení pro 117 automobilů 25 značek. U každého modelu známkuje každý modelový rok. Toto vysvědčení lze brát jako jedno z vodítek pro zájemce o ojetá auta, i když roli hraje i to, jak se majitelé o své vozy starají a kolik s nimi najezdí. Rozdíly ve výsledcích jsou obrovské. Vždyť pomoc ADAC potřebovalo jen 0,4 z tisíce registrovaných BMW X5 2014, ale 75,1 Opelů Zafira 2007. V grafice se dozvíte, jak si vedlo 25 nejprodávanějších ojetin v Česku (podle bazaru AAA Auto) včetně šesti škodovek.

Zajímají vás více nová než ojetá auta? Připravili jsme i žebříčky aktuálně nejprodávanějších nových aut v Česku.

Foto: Aktuálně.cz

Renault Clio III

Průměr až lehký nadprůměr - tak by se daly charakterizovat výsledky Renaultu Clio, pětadvacáté nejoblíbenější ojetiny v bazarech AAA Auto, který ve většině hodnocených let zastupuje třetí generace. Mezi roky 2007 a 2009 ji ADAC hodnotí na školní škále dvojkou a v letech 2010 až 2012 trojkou. Tak jako u většiny aut byly nejčastější příčinou výjezdu ADAC problémy s baterií, specialitou Clia III jsou poruchy zapalování.

Foto: Renault

Renault Clio IV

Čtvrtá generace Renualtu Clio (na snímku hatchback, ale vyrábí se stejně jako u trojky i kombík), která se nabízí i aktuálně (loni absolvovala facelift), spadla opět do průměru. Modelové roky 2013 i 2014 obdržely od ADAC trojku. A právě nejnovější Clia si čeští zákazníci v bazarech AAA Auto kupují nejčastěji.

 

Právě se děje

Další zprávy