Škodovka představuje v centru německé metropole své produkty i sportovní a sponzorské aktivity

ČTK ČTK
5. 4. 2017 10:57
Výstavním prostorám koncernu Volkswagen v centru německé metropole od tohoto týdne dominují automobily značky Škoda. Mladoboleslavská automobilka se na výstavě nazvané What Drives You? chce návštěvníkům představit zejména ve třech oblastech - designu, moderních technologiích a sponzorství.
Foto: Škoda Auto

V showroomu na berlínské tepně Unter den Linden, která spojuje Braniborskou bránu a Alexandrovo náměstí (Alexanderplatz), automobilka ukazuje své vlajkové lodě Škodu Superb, Škodu Octavia nebo nové SUV Škoda Kodiaq. Vedle sériových modelů jsou na 1200 metrech čtverečních k vidění také závodní speciál Škoda Fabia R5 nebo doprovodné vozidlo pro Tour de France.

Právě část výstavy, která se věnuje spojení Škody Auto se sportem, je nejrozsáhlejší a návštěvníkům nabízí i několik soutěží, v nichž mohou otestovat své dovednosti. U závodní Fabie to je například výměna kol na rychlost nebo jízda v soutěžním simulátoru s brýlemi pro virtuální realitu.

V části věnované dlouholetému sponzorství mistrovství světa v ledním hokeji je to zase střelba speciálně upravenými puky na automatického gólmana. Vedle zmenšené "ledové plochy" jsou zde vystavené dresy českého i německého národního týmu nebo pohár pro vítěze hokejového šampionátu.

Zájemci, kterých do výstavních prostor chodí denně nejméně stovky, mohou svou kreativitu uplatnit v části věnované designu. Tam mají možnost si pod dohledem českého skláře vybrousit vlastní předmět z křišťálu a odnést si ho domů. K vidění jsou zde i broušené trofeje pro vítěze Tour de France.

Návštěvníci výstavy si mohou pod profesionálním vedením českého skláře vybrousit vlastní předmět z křišťálu a odnést si jej domů
Návštěvníci výstavy si mohou pod profesionálním vedením českého skláře vybrousit vlastní předmět z křišťálu a odnést si jej domů | Foto: Škoda Auto

Třetí část prezentace se zaměřuje na oblast moderních technologií a konektivity. Návštěvníci si mohou vyzkoušet například propojení mobilního telefonu s displejem na palubní desce automobilu.

Výstavu v pondělí otevíral společně s předsedou představenstva Škody Auto Bernhardem Maierem i český premiér Bohuslav Sobotka. Ten navštívil Berlín u příležitosti 25. výročí podepsání smlouvy o dobrém sousedství mezi Německem a tehdejším ČSFR, která je stále základem česko-německých vztahů. Výstava bude v Berlíně otevřena do 8. června. 

 

Právě se děje

Další zprávy