Seat udělal svého "Scouta". Vyšší Leon se jmenuje X-Perience

Radek Pecák Radek Pecák
9. 7. 2014 5:56
Oproti běžnému kombi Leon ST je podvozek verze X-Perience o půldruhého centimetru výše.
Foto: Seat

Seat opět rozšíří rodinu vozů odvozených od modelu Leon. Nejnovějším přírůstkem bude verze X-Perience, tedy jakýsi španělský "Scout".

Od běžného kombi ST s pohonem všech kol se X-Perience odlišuje o patnáct milimetrů vyšší světlou výškou a samozřejmě řadou designových doplňků. Na bocích jsou robustní ochranné lišty, plastové lemy jsou také kolem podběhů kol. Rovněž přední a zadní nárazníky jsou odlišné od klasického kombi.

V interiéru najdou budoucí vlastníci například jiný druh obšití v oranžové barvě a samozřejmě také příslušná loga.

Foto: Seat

Pod kapotu vozu se budou nabízet tři dieselové motory a jeden spalující benzin.

Vstupní motor 1,6 TDi má výkon 110 koní a spotřebuje 4,8 litru na sto kilometrů jízdy. Prostřední vznětový agregát 2,0 TDi je naladěný na výkon 150 koňských sil. Na vrcholu nabídky stojí turbodiesel 2,0 TDi s maximálním výkonem 184 koňských sil.

V prodeji ještě letos

Auto s ním zrychluje na stokilometrovou rychlost za 7,1 sekundy a maximální rychlost je 224 kilometrů v hodině.

Zážehový motor má zdvihový objem válců 1,8 litru. Výkon dosahuje 180 koňských sil a spotřeba činí 6,6 litru na sto kilometrů.

Foto: Seat

Seat Leon X-Perience bude moci být ve vyšších stupních výbav, případně na přání, vybaven všemi bezpečnostními a komfortními asistenčními systémy, které jsou pro tuto modelovou řadu v současné době k dispozici.

Mezi ně patří například světlomety s diodami LED pro všechny osvětlovací funkce, adaptivní tempomat s funkcí nouzového brzdění, volič jízdních režimů či dotykový displej se senzorem přiblížení.

Ceny zatím Seat nezveřejnil. V prodeji by však vůz měl být, podle vyjádření mluvčí tuzemského zastoupení Seat Zorky Maškové, nejpozději v prosinci letošního roku.

 

Právě se děje

Další zprávy