Renault Twingo oslavuje mistra světa formule 1

Tomáš Rybecký
29. 5. 2012 10:17
Renault se vrací ke kdysi úspěšné tradici nabídky limitovaných sérií svých vozů připomínajících úspěchy značky ve formuli 1
Foto: Aktuálně.cz

Po Cliu RS Renault připravil limitovaná edici Twingo RS Red Bull Racing RB7. Již nyní je tato verze dostupná. Má oslavovat vítězství týmu Red Bull Racing s monopostem RB7 v Poháru konstruktérů ve formuli 1 v roce 2011.

Twingo RS Red Bull Racing RB7 kombinuje potěšení z jízdy se sportovním výkonem.

Pod jeho kapotou je 16ventilový motor 1,6 l o výkonu 98 kW (133 k) produkuje emise CO2 na úrovni přijatelných 150 g/km, což znamená spotřebu benzinu 6,5 l/100 km. Šasi ze sportovní verze Cup snižuje vůz o 4 mm v porovnání s verzí Sport a přináší zlepšení rozložení hmotnosti. Tlumiče i pérování má tvrdší charakteristiku pro zmenšení naklánění karoserie v zatáčkách. V nabídce je i RS monitor přinášející informace z palubního telemetrického systému.

Vůz má perleťově černý lak se zrcátky, částí předního nárazníku (tvarované ve stylu předních křídel formule 1 stejně jako zadní difuzor) a spoilerem v sytě žluté barvě. Sportovní design v podobě sady doplňků doplňují černá 17" kola Gana a decentní šachovnice na střeše. Dveře zdobí znak týmu F1 Red Bull Racing.

Foto: Aktuálně.cz

I v interiéru nalezneme žlutou barvu, opět v kombinaci s černou. Žlutá je obšívka volantu, sedadel, přístrojové desky a rádia. Výdechy klimatizace a kryt otáčkoměru jsou zářivě černé. Nový audio systém First je samozřejmostí. Exkluzivitu modelu podporuje logo „FIA 2011 World Champion" na hlavici řadicí páky.

Tato limitovaná edice je dostupná na trzích v Německu, Rakousku, Francii, Belgii, Lucembursku, Japonsku, Maďarsku, České Republice, Slovensku, Polsku a Švýcarsku. Objednávky se začnou přijímat od začátku června 2012.

„Twingo RS Red Bull Racing RB7 je kapesní raketa s doplňky pro zvýšení výkonu navrženými skupinou Renault Sport Technologies. Jeho skvělý vzhled je výsledkem spolupráce Renaultu Sport F1 s Red Bull Racing," poznamenává Olivier Tschanhenz, produktový manažer Renaultu Twingo Sport.

Renault ve formuli 1 dodává motory týmům Red Bull Racing, Williams, Lotus a Caterham. Vozy Red Bull ve F1 propagují značku luxusních vozů Infiniti aliančního partnera Renaultu Nissanu.

 

Právě se děje

Další zprávy