První Passat do terénu. VW bude vyrábět Alltrack

Radek Pecák Radek Pecák
25. 11. 2011 13:48
Příchod oplastovaného Pasatu možná signalizuje i Superb Scout
Foto: Aktuálně.cz

Na autosalonu v Tokiu uvidí návštěvníci vůbec první generaci VW Passat určenou také pro jízdu v lehčím terénu. VW Passat se zvýšenou světlou výšku a oplastovanou karoséií rozšíří seznam verzí vozu, který se vyrábí již téměř čtyřicet let a koupilo si ho přes 15 milionů uživatelů.

Jméno novinky je Passat Alltrack. Na český trh bude uveden na podzim roku 2012. Cena nebyla zatím stanovena.

Foto: Aktuálně.cz

Passat Alltrack bude nabízen výhradně s karoserií kombi a vyplní mezeru mezi modelem Passat Variant a vozy SUV, jako je Tiguan.

Na první pohled rozeznatelný

Od klasického Pasatu variant se odlišuje na první pohled novými nárazníky ve stylu SUV a rozšířenými podběhy a bočními prahy. Má samozřejmě také lepší nájezdové a přechodový úhel.

Pro Passat Alltrack budou k dispozici dva přeplňované zážehové motory TSI s přímým vstřikováním benzinu a výkonem 118 kW / 160 koní, respektive 155 kW / 210 koní. Zájemce o vznětové motory mohou mít dva turbodiesely TDI vybavené rovněž přímým vstřikováním paliva a vyladěné na nejvyšší výkon 103 kW / 140 koní, respektive. 125 kW /170 koní.

I verze s pohonem pouze předních kol

Foto: Volkswagen

Obě nejvýkonnější verze Alltrack, TDI o výkonu 125 kW / 170 k a TSI o výkonu 155 kW / 210 k, budou sériově dodávány s trvalým pohonem všech kol 4Motion a dvouspojkovou převodovkou DSG.

V nabídce bude tudiíž i Passat Alltrack s pohonem pouze předních kol. Ale i ti, kteří se rozhodnou pro ro modely Passat Alltrack s motorem TDI 103 kW / 140 k, si budou moci připlatit za pohon všech kol.

Spotřeba vozu s dieselovými motory se pohybuje v rozmezí 5,7 - 5,9 litru na sto kilometrů v kombinovaném jízdním režimu.

 

Právě se děje

Další zprávy