Superb už má kompletní ceník. Nejdražší je za 1,1 milionu

Radek Pecák Radek Pecák
11. 3. 2015 6:30
Novou limuzínu Škoda Superb si lze pořídit ve čtyřech stupních výbavy a s pohonem buď předních, nebo všech čtyř kol.
Foto: Škoda Auto

Kompletní ceník nové generace vozu Superb zveřejnila společnost Škoda Auta. Od minulého týdne byla zatím známa jen jeho základní cena - 599 900 korun.

Jak je pro tuto značku obvyklé, i limuzína Superb se bude nabízet ve čtyřech stupních výbavy.

Po základním stupni Active následuje za příplatek 67 tisíc korun varianta nazvaná Ambition. Ta  k základní výbavě (například sedm airbagů, rádio, dvouzónová klimatizace a zadní parkovací senzory) nabízí lepší audiosystém, adaptivní bixenonové světlomety, elektricky nastavitelné sedadlo řidiče a multifunkční volant. Zájemce o tento stupeň výbavy si navíc už může zvolit jakýkoli z nabízených motorů, zatímco v případě výbavy Active jsou k mání pouze motory 1,4 TSI, 1,6 TDI a 2,0 TDI.

Porovnání této verze (s motorem 1,6 TDi) s dosluhující generací superbu najdete zde.

Za druhý nejvyšší výbavový stupeň s názvem Style se oproti základní ceně připlácí už 117 tisíc korun. Navíc obsahuje osmnáctipalcová kola z lehké slitiny, zadní svítilny se světelnými diodami, senzory pro signalizaci vzdálenosti při parkování vpředu i vzadu, vyhřívání předních a zadních sedadel, elektricky ovládané víko zavazadlového prostoru a barevný informační displej Maxi DOT.

Vrcholná verze jen se silnými motory

Vrcholnou verzí je opět Laurin & Klement. Přijde na alespoň 836 900 korun, přičemž nejlevnější motorizací je 2,0 TDI s výkonem 110 kW. Nejvyšší ceníková položka u této výbavy je 1 081 900 korun - jde o vůz s nejsilnější verzí benzinového dvoulitrového čtyřválce (206 kW), navíc má pohon všech kol a automatickou převodovku.

V takovém voze může řidič využívat rovněž adaptivní tempomat, ušetří škrabku, neboť čelní sklo je vyhřívané, a při otevírání kufru bude moci mít klidně obě ruce v kapse, protože auto má rovněž virtuální pedál. Ten zajišťuje otevírání zavazadlového prostoru pohybem nohy pod zadním nárazníkem.

Některé z prvků výbavy však nejsou ve standardu ani u této exkluzivní verze. Jde například o asistenční systém pro hlídání mrtvého úhlu (10 000 Kč) nebo asistent rozpoznání únavy řidiče (900 Kč), automatické přepínání dálkových a tlumených světel (3500 Kč), či systém pro udržování vozu v jízdním pruhu (15 000 Kč).

Jedenáct paketů

Výbavu všech verzí lze za poměrně výhodnou cenu rozšířit pomocí celkem 11 paketů, které v sobě zahrnují jak komfortní, tak i bezpečnostní prvky výbavy. Například pro zmiňovanou výbavu L&K je paket Advance, obsahující zmiňované asistenční systémy a rovněž zadní boční airbagy, za cenu 25 tisíc korun.

Porovnejte si novou Škodu Superb, Ford Mondeo a Volkswagen Passat. 

 

Právě se děje

Další zprávy