Coulthard divoce prohnal F1 Prahou, za hvězdu byl i jedinečný český supersport Praga

Coulthard divoce prohnal F1 Prahou, za hvězdu byl i jedinečný český supersport Praga
...
Když BMW začalo driftovat, vše kolem se zahalilo do oblaků kouře z pálících se pneumatik.
Monopost RB7 pilotoval legendární skotský pilot David Coulthard, vítěz třinácti Velkých cen F1.
David Coulthard zdraví diváky podél trati před svou exhibiční jízdou. Zobrazit 30 fotografií
Foto: Tomáš Vocelka
Tomáš Vocelka Tomáš Vocelka
18. 8. 2024 10:28
Tisíce lidí se přišly podívat na akci Red Bull Showrun v pražském Karlíně, kde tým Red Bull Racing návštěvníkům předvedl exhibiční jízdy monopostu formule 1 a dalších závodních aut a motocyklů. Ukázali se i elitní závodníci, například do monopostu RB7 usedl legendární skotský pilot David Coulthard, vítěz třinácti  Velkých cen F1.

Vedle třiapadesátiletého bývalého jezdce Williamsu i McLarenu se představilo německé duo Driftbrothers, což jsou několikanásobní šampioni v mezinárodních driftovacích soutěžích, nebo litevský motocyklový kaskadér Aras Gibieža.

"Díky naší akci mělo mnoho diváků vůbec poprvé možnost vidět naživo závodní monopost. Když ho poprvé spatří a slyší zblízka, jsou šokováni, jak rychlý a hlasitý je. Na konci show vždycky jásají. A my jsme nadšení, že můžeme Red Bull Showrun představit právě v Praze," řekl ČTK Chris Gregory z týmu Red Bull Racing.

Monopost, který viděli fanoušci v Praze, je ikonický RB7 nasazený v sezoně 2011, v němž Němec Sebastian Vettel a Australan Mark Webber během osmnácti Velkých cen dosáhli dvanácti vítězství, Sebastian Vettel se stal světovým šampionem a Red Bull Racing získal pohár konstruktérů.

RB7 je vůz s výkonem 750 koní a osmiválcovým motorem o objemu 2400 kubických centimetrů, který zvládne až 18 tisíc otáček za minutu, váží přibližně 650 kilogramů a dokáže zrychlit na 100 km/h za méně než tři sekundy," přiblížil parametry vozu Chris Gregory. Spoustu výkonu napěchovaného pod kapotou mají i dvě BMW M4 G82 drifterského dua Red Bull Driftbrothers. Každý z vozů se pyšní výkonem přes tisíc koní. 

 

Právě se děje

Další zprávy