Portál ojetin TipCars se dneškem mění, nabídne víc nových aut

Jakub Stehlík Jakub Stehlík
před 1 hodinou
Zásadní změnu podoby i zaměření čeká motoristický inzertní portál TipCars. Větší prostor na něm dostanou nabídky prodejců nových i skladových vozů a také poskytovatelé operativního leasingu.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Shutterstock

Stránky TipCars dostanou jinou podobu a výrazně rozšíří pole své působnosti. "Stáváme se prostorem pro každého, kdo promlouvá do dění na českém automobilovém trhu. Zájemci o koupi vozu u nás proto kromě ojetin inzerovaných více než 1500 autobazary a soukromými prodejci najdou výrazně rozšířené nabídky nových a skladových vozů přímo od tuzemských dealerů a importérů," uvedl na čtvrteční tiskové konferenci výkonný ředitel TipCars Marek Knieža.

V Česku stránky fungují už 25 let a za tu dobu se podle Knieži staly "respektovanou dvojkou na trhu", jen od začátku roku zaznamenaly 4,7 milionu návštěv. "Od teď už neplatí, že na TipCars lidé najdou hlavně ojetiny. Stáváme se místem, kde se potkává úplně vše okolo aut. Od nákupu, prodeje a zápůjček přes leasing a pojištění až po tipy a triky, jak vozidlo vybrat či jak se o něj správně starat," pokračuje Knieža.

Součástí nové podoby stránek však i nadále zůstává oblíbený "TipCars Index", který dlouhodobě zaznamenává průměrnou cenu prodaných aut. Pokud index klesá, znamená to, že zároveň klesá i cena ojetých aut. A pokud stoupá, je to výhodné pro prodávajícího, protože za své auto může získat víc peněz.

Nová podoba portálu navíc klade důraz na regionální nabídku. "Z našich průzkumů vyplývá, že lidé už nechtějí pro auto cestovat přes celou republiku. Proto jim nejprve vyhledáme vhodné vozy v nejbližším okolí. Zájemce si tak může auto na vlastní oči prohlédnout a osobně zkontrolovat jeho technický stav," uvádí Knieža s tím, že portál nově umožní i detailní porovnání jednotlivých nabídek, které zájemci usnadní rozhodování.

Stránky TipCars s novou grafikou a službami by měly naběhnout během pátečního večera.

 

Právě se děje

Další zprávy