Hybridy do zásuvky spojují výhody elektromobilů a běžných aut. Podívejte se, které jsou v Česku

Hybridy do zásuvky spojují výhody elektromobilů a běžných aut. Podívejte se, které jsou v Česku
Audi A3 Sportback e-tron - Jeden z nejmenších plug-in hybridů na trhu se chlubí spotřebou 1,6 litru benzinu na 100 km. K dostání je od 995 900 Kč.
BMW 225xe Active Tourer - V Mnichově vsadili na rodinný model se spotřebou 2,1 litru benzinu na 100 km. Stojí 958 100 Kč.
BMW 330e - Kombinace čtyřválcového a elektrického motoru vyrábí výkon 252 koní. Dodává proto slušnou dynamiku. Stojí 1 173 900 Kč.
BMW i8 - Tohle nádherné sportovní auto je dobrým příkladem, jak udělat ekologický vůz přitažlivým. Za moderní technologie se ale platí, v tomto případě minimálně 3 564 600 Kč.
Foto: Výrobci
Jan Markovič Jan Markovič
Aktualizováno 23. 8. 2016 11:34
Na český trh v poslední době dorazilo množství takzvaných plug-in hybridů, tedy aut kombinujících spalovací a elektrický motor s větším množstvím baterií. Ty lze dobíjet nejen během jízdy, ale i ze zásuvky. Vozy tak ujedou čistě na elektřinu i několik desítek kilometrů. Tato technologie je zatím vesměs záležitostí luxusních značek, ale už se objevují i modely mezi spotřebními. Více si o trendech v oblasti ekologických automobilů můžete přečíst v příloze Auta přátelská k přírodě, která je součástí středečního vydání Hospodářských novin.

Hybridy nemusí být jen do zásuvky. Existují také jednodušší verze, které získávají elektřinu pouze při jízdě. Podívejte se na kompletní přehled hybridů na českém trhu do dvou milionů korun seřazený od nejlevnějšího zde.

 

Právě se děje

Další zprávy