Pickupy F-150 svolávají. Mohou jim vystřelit airbagy

Radek Pecák Radek Pecák
24. 2. 2011 9:56
auto

Před pár dny se o pick upu F-150 hovořilo v souvislosti se soudním sporem s automobilkou Ferrari. Ta totiž svůj monopost pro letošní sezonu F1 nazvala stejným jménem.

Nyní ale Ford vydal jiné prohlášení. Musí do servisů ve Spojených státech a Kanadě svolat téměř 150 000 těchto vozů. Musí podstoupit opravu airbagů, které se mohou v důsledku zkratu nečekaně aktivovat.

Foto: Ford

Původně ovšem Národní úřad pro bezpečnost silničního provozu (NHTSA) požadoval, aby bylo svoláno 1,3 milionu vozů F-150. Americké ministerstvo dopravy nyní podle své mluvčí zkoumá, zda je postup Fordu adekvátní.

NHTSA v listopadu uvedl, že má informace o 238 případech, kdy se airbagy nesprávně aktivovaly. Dodal, že to způsobilo 77 zranění. Podle automobilky se většina případů odehrála několik sekund po nastartování vozidla.

Ford F-150 je přitom nejprodávanějším automobilem v USA.

Tohoto automobilu se týká v krátké době již druhá svolávací akce. Ford již začátkem měsíce oznámil, že svolává v Severní Americe téměř 365 000 automobilů F-150, které mají problém s dveřními klikami. Ten může při nehodě způsobit nechtěné otevření dveří.

 

Právě se děje

Další zprávy