Octavia Combi se představuje i v ČR

Tomáš Rybecký
3. 4. 2013 7:00
Nová Škoda Octavia Combi bude mít domácí premiéru v Brně
Foto: Škoda Auto

Krátce po světové premiéře v Ženevě se nová Škoda Octavia Combi představí i na Autosalonu v Brně (4. - 8. dubna 2013). Česká automobilka na stánku předvede i zbytek z palety vozů z nabídky pro český trh.

Na více než 1000 m2 se tak představí Octavia, rodinný kompakt Rapid, dynamické Citigo Sport, Yeti ve vrcholné výbavě Laurin & Klement, Superb Combi a akční modely Fabia Fresh a Roomster Fresh.

Octavia Combi má pro úspěch značky ŠKODA na domácím trhu velký význam: od roku 1998 bylo v České republice prodáno téměř 145 000 vozů Octavia Combi, což představuje přibližně polovinu celého odbytu řady Octavia za toto období.

Nová Octavia Combi znamená výrazný posun vpřed v porovnání se svou předchůdkyní. Nově vyvinuté motory mají o 17 % nižší spotřebu než předchozí generace.

Nabídka zahrnuje čtyři benzinové a čtyři naftové agregáty, včetně úsporné verze GreenLine s emisemi na úrovni 87 g CO2/km. Objem zavazadlového prostoru naopak v porovnání s předchozí generací vzrostl na 610 litrů. Využitelnost zvyšuje i řada ,Simply Clever' prvků, jako je variabilně nastavitelná dvojitá podlaha v zavazadlovém prostoru.

Vedle velkorysého prostoru a působivého vzhledu nová Škoda Octavia Combi nabízí také nejmodernější technologie. Řada elektronických systémů je k dispozici v oblasti bezpečnosti, komfortu i infotainmentu.

Atraktivní doprovodný program

Vedle vystavených modelů značky Škoda čeká na návštěvníky Autosalonu v Brně rozsáhlý doprovodný program.

O víkendu dostanou zájemci možnost absolvovat zkušební jízdy v nových vozech Octavia a Rapid. Na venkovní ploše budou vystaveny také prověřené ojeté vozy z programu Škoda Plus.

Fanoušci automobilových soutěží si přijdou na své při autogramiádě tovární posádky týmu Škoda Motorsport Jana Kopeckého a Pavla Dreslera.

 

Právě se děje

Další zprávy