Objednejte nyní, dostanete příští rok. Na některá auta se čeká i 10 měsíců. Zmapovali jsme český trh

Objednejte nyní, dostanete příští rok. Na některá auta se čeká i 10 měsíců. Zmapovali jsme český trh
Seat Ateca - Na verze 2.0 TDI 110 kW a 1.4 TSI se čeká 40 týdnů, tedy 10 měsíců. "Na motory 1.0 TSI a 1.6 TDI se ale nečeká tak dlouho, zatím říkáme zákazníkům čtyři měsíce," potvrdil prodejce z dealerství Auto Jarov. Problémem je zřejmě nedostatečná kapacita továrny v Kvasinách.
Škoda Kodiaq - "Je to mezi 20 až 40 týdny. Podle toho, v jaké verzi si vůz objednáte," potvrdil prodejce z autosalonu Auto Podbabská. Nejméně dostupná je verze Style. To potvrzuje oficiálně i sama Škoda. U doby dodání ale hovoří "jen" o 35 týdnech.
Volkswagen Tiguan - Problémová je druhá generace oblíbeného SUV.  Zastoupení Volkswagenu hovoří o dodací lhůtě 26 týdnů. „Jde o výbavu. Pokud si zvolíte Tiguan ve verzi R-Line, pak je potřeba počítat s půlrokem čekání, tedy s 24 týdny,“ vysvětlil prodejce z autosalonu Klokočka.
Volkswagen Beetle - Dalším problémovým vozem značky Volkswagen je stylový hatchback Beetle. Ten se totiž vyrábí v továrně Puebla City v Mexiku. Výroba a cesta odtud až k českému zákazníkovi tak zabere hodně času. Nový majitel by si měl auto převzít nejdříve za 24 týdnů, tedy za půl roku od objednání.
Foto: Ondřej Běhal
Jan Markovič Jan Markovič
13. 4. 2017 7:12
Nikoliv na exotická auta, ale na běžná SUV, jako je Seat Ateca nebo Škoda Kodiaq, se čeká vůbec nejdéle. V případě některých variant je to až 10 měsíců. Pokud si tedy auto objednáte právě teď, dostanete ho až příští rok v zimě. Všeobecně platí, že čím bohatší výbava daného vozu je a továrna je víc vzdálená, tím déle se na něj čeká. Existují ale výjimky. Jak dlouho se čeká na jednotlivá auta? Kompletně jsme zmapovali český trh. Čekací doby se dozvíte ve velké fotogalerii.
 

Právě se děje

Další zprávy