Nové Sorento

Tomáš Rybecký
28. 8. 2012 0:19
Nová platforma pro modernizované SUV Kia
Foto: Aktuálně.cz

Krátce po premiéře na pařížském autosalonu se začne prodávat modernizované až sedmimístné SUV Kia Sorento. Změny se týkají pomocných rámů vpředu i vzadu. Vylepšeny byly jízdní vlastnosti na silnici při zachování terénních schopností. Zvýšil se komfort i ovladatelnost. Také byly vylepšeny pohonné jednotky s cílem dosáhnout nižší spotřebu paliva i nižší emise. Tomu napomohlo i snížení hmotnosti.

Designéři přepracovali přední i zadní část vozu ve stylu ostatních modelů značky. Designová úprava současně přinesla i zlepšení aerodynamiky. Vůz dostal mimo jiné nové LED světlomety vpředu i vzadu a větší výběr kol. Luxusnější vzhled interiéru podtrhují kožené povrchy a chromované doplňky. Pohodlí zvyšuje snížení hlučnosti a vibrací.

S cílem zvýšit hospodárnost byly vylepšeny zážehový motor Theta II 2,4 GDI/192 k, stejně jako turbodiesel R 2,2/197 k. Zákazníci budou mít možnost výběru mezi pohonem předních (2WD) nebo všech kol (4WD) a k dispozici bude i automatická převodovka.

Pohodlí i stabilitu zajišťují víceprvkové zavěšení a silné tlumiče. Precizní ovladatelnost a dobrý kontakt s vozovkou zprostředkovává nové řízení s lepší odezvou. Bezpečnost zaručuje karoserie s větší tuhostí, deset airbagů, a systémy stabilizace, stabilního rozjezdu do kopce, radarové sledování slepého úhlu, jízdy v jízdním pruhu a parkovací automat.

 

Právě se děje

Další zprávy