Nové Porsche 911 Turbo Cabrio: Premiéra v Los Angeles

Radek Pecák Radek Pecák
28. 9. 2013 6:06
Cena Porsche 911 Turbo S Cabriolet bude přes pět milionů korun
Silueta vozu vynikne po stažení střechy
Silueta vozu vynikne po stažení střechy | Foto: Porsche

20. listopadu budou mít na autosalonu v Los Angeles premiéru také vozy Porsche 911 Turbo Cabriolet a 911 Turbo S Cabriolet.

Příchod dvojice nových vrcholných modelů řady 911 rozšíří nabídku těchto typů na celkem čtyři varianty. V Porsche Centrech v Praze i Brně budou tyto nové vozy v prodeji již od prosince letošního roku.

Oproti minulé generaci jde o navýšení výkonu o třicet koní, zrychlení je lepší o dvě desetiny sekundy a spotřeba se zlepšila o patnáct procet. V absolutních hodnotách jde o v případě modelu Turbo Carbiolet o motor s výkonem 520 koní, Turbo S má ještě o 40 koňských sil více. Díky tomu jede až 318 kilometrů v hodině a má spotřebu jednu desetinu pod hranicí deseti litrů.

Pro lepší řidičské zážitky nabízí Porsche kromě skvělých motorů také nový pohon všech kol, aktivní řízení také zadních kol a aktivní aerodynamiku. Ta se ovládá stiskem tlačítka a umožňuje nastavení vozu na optimální hospodárnost nebo naopak nejlepší možnou dynamiku.

Zadní blatníky jsou hodně rozšířené
Zadní blatníky jsou hodně rozšířené | Foto: Porsche

Od klasické Carrery 4 se Turbo pozná podle blatníků vzadu rozšířených o 28 milimetrů. Mezi C sloupky a okraji blatníků je nyní téměř rovná plocha o šířce přibližně odpovídající lidské dlani.

Typickým rysem nových modelů 911 Turbo Cabriolet je hladká skládací střecha, vyztužená lehkým hořčíkovým rámem. K zavření nebo otevření střechy je potřeba pouhých 13 s. Tento úkon lze provádět až do rychlosti 50 km/hod.

Interiér nových modelů Cabriolet svým řešením odpovídá provedením 911 Turbo s pevnou střechou. Verze S má kromě jiného interiér ve dvoubarevném provedení černá/červená Carrera či adaptivní sportovní sedadla Plus s pamětí a možností elektrického nastavení v 18 směrech.

Výbava v interiéru vychází z kupé
Výbava v interiéru vychází z kupé | Foto: Porsche

Zadní části sedadel jsou taktéž čalouněné kůží, samozřejmostí je dvojité prošívání a různé části interiéru vyrobené z karbonu. Standardní výbavou je audioaparatura Bose a na přání je k dispozici systém Burmeister. Do výbavy může patřit tempomat s aktivním hlídáním vzdálenosti od vpředu jedoucího vozu, kamerová čtečka dopravních značek, stejně tak jako zadní parkovací kamera.

Porsche 911 Turbo Cabriolet bude dostupný za cenu 174 431 EUR včetně DPH a model Porsche 911 Turbo S Cabriolet má určenu cenu na 207 989 EUR včetně DPH. 

 

Právě se děje

Další zprávy