Nové motory do modelů Škody od června

Radek Pecák Radek Pecák
13. 5. 2010 15:17
auto

Řadu nových motorů dostanou pod kapoty v rámci modelového ročníku 2011 současné modely mladoboleslavské automobilky.

Firma dnes v tiskové zprávě informovala, že od 22. týdne, tedy od začátku června, dochází k rozšíření motorové palety modelových řad Yeti a Superb. Nové agregáty budou s technologii common rail, která nahrazuje starší systém vstřikování čerpadlo-tryska (PD). V širší nabídce budou nabízeny také benzinové motory TSI.

Modelová řada Octavia nabídne nový motor s technologií Common rail 2,0 TDI CR DPF/103 kW, který nahradí agregát 2,0 TDI PD o stejném výkonu. Nová pohonná jednotka bude k dispozici ve verzi pro manuální a automatickou převodovku s pohonem předních kol a dále pro manuální převodovku s pohonem všech kol, později také s automatickou převodovkou DSG a pohonem všech kol.

Model Superb a Superb Combi dostane pod kapotu benzinový agregát 2,0 TSI se šestistupňovou automatickou převodovkou DSG o výkonu 147 kW.

„Všechny nové motory vyvíjíme v souladu s trendem downsizingu, tedy maximalizace efektivity při snižování objemu motoru. Nové technologie, jako např. optimalizované přímé vstřikování Common rail, umožňují nadále snižovat emise i spotřebu vozu. Dokážeme tak nabídnout výkonné, a přitom úsporné agregáty ohleduplné k životnímu prostředí", řekl Eckhard Scholz, člen představenstva Škoda Auto zodpovědný za Technický vývoj.

 Vylepšeními prošla také vnitřní výbava jednotlivých modelových řad. Pozměněný design dostanou např. některá rádia či ovládací prvky v interiéru vozu.

 

Právě se děje

Další zprávy