Nová Kia Optima bude v New Yorku. Evropa se dočká i kombi

Radek Pecák Radek Pecák
28. 3. 2015 7:50
Automobilka chystá do útrob vozu i hybridní pohon s možností dobíjení baterií ze zásuvky.
Vůz bude mít oficiální výstavní premiéru na dubnovém autosalon v New Yorku.
Vůz bude mít oficiální výstavní premiéru na dubnovém autosalon v New Yorku. | Foto: Kia

Jednou ze zbraní, kterou chce korejská automobilka Kia útočit proti zavedeným manažerským vozům Vokswagen Passat, Ford Mondeo, a třeba i Škoda Superb, se stane nová generace vozu Kia Optima.

Oficiální premiéra nového  automobilu je naplánována na autosalon v New Yorku, který začíná 1. dubna.

Zatím tiskové oddělení Kia poskytlo jen první snímek přední části karosérie. Designéři tentokrát přidali na agresivním výrazu, i když v menší míře než na konceptu Sportspace, který byl k vidění před několika týdny na ženevském výstavišti.

Technická data jsou ještě tajemstvím

I když oficiální tisková zpráva doprovázející první snímek nové optimy hovoří pouze o tom, že auto nabídne oproti současné generaci větší prostor a řadu špičkových technologií, neoficiální informace hovoří například o tom, že kromě klasických spalovacích motorů se do vozu bude montovat i plug-in hybrid. Půjde tedy o vůz, který bude schopen ujet několik desítek kilometrů na elektřinu načerpanou do baterií ze zásuvky.

Přestože v New Yorku bude k vidění optima pouze ve své obvyklé karosérii typu sedan, značka připravuje i kombi. Obě verze by se měly začít v České republice prodávat během příštího roku.

Ještě předtím tuzemské zastoupení této korejské značky připraví do prodeje modernizovaný model nižší střední třídy Cee´d a rovněž novou generaci středního SUV Sportage.

 

Právě se děje

Další zprávy