Stejná značka, o tisícovku jiná cena. V autoservisech jsou propastné rozdíly, zmapovali jsme je

Stejná značka, o tisícovku jiná cena. V autoservisech jsou propastné rozdíly, zmapovali jsme je
Jeden z nejdražších servisů se dá logicky očekávat u superluxusních aut. Příkladem budiž Ferrari, které oficiálně dováží a servisuje společnost Scuderia Praha. Hodina práce vyjde na 2750 korun bez DPH.
Maserati, které Scuderia Praha také prodává, vyjde na hodinu servisu na 2200 korun bez daně.
Není se ale potřeba obávat tak vysokých cen, pokud jste svoje životní úspory proměnili za krásného veterána z Maranella. Na neaktuální modely se totiž vztahuje cenová výhoda a tak by měly vyjít na 1500 korun bez DPH. Totéž platí i pro stará Maserati.
Že je to pořád hodně? No, jak se to vezme. Za 1500 korun bez daně vám totiž budou v pražské IMOFA servisovat třeba Alfu Romeo Stelvio.
Foto: Radek Pecák
Jan Markovič Iveta Čížová, Jan Markovič
6. 4. 2017 13:36
Potřebujete s autem do servisu a chcete vědět, na kolik vás to vyjde? Není to jednoduché. Některé servisy mají stejnou cenu pro všechny vozy jedné značky, u jiných se cena liší podle modelů. Někdo nabízí slevu pro staré modely, jinde vám místo hodiny účtují každých pět minut práce. Problém je, že řada firem nemá ceník k dispozici na webu, musíte si o cenu zavolat. Pokusili jsme se nabídky autoservisů v Praze zmapovat. Síť je tak spletená, že jsme zdaleka neobsáhli všechny autoservisy všech značek. Přinášíme proto alespoň ta nejzajímavější zjištění. Projděte si je ve fotogalerii.
 

Právě se děje

Další zprávy