Nejrychlejší Cayman začne Porsche prodávat v únoru

Radek Pecák Radek Pecák
18. 11. 2010 0:35
auto

Lehčí a pochopitelně rychlejší. To je hlavní charakteristika modelu Porsche Cayman R, který představil ve světové premiéře na autosalonu v Los Angeles. Značka Porsche si ve svém názvosloví písmeno R tradičně rezervuje pro mimořádné sportovní vozy: Nejnovější model "R"je o 55 kg lehčí a o 10 koní výkonnější než Cayman S.

Zákazníci v Česku se s ním budou moci svézt již na jaře. Spollečnost Porsche Inter Auto CZ ji totiž začne prodávat v únoru.

Pohon nového kupé s motorem uprostřed zajišťuje zážehový šestiválec o objemu 3,4 l se zvýšeným výkonem na  330 k (243 kW). Standardně je síla motoru přiváděna na zadní nápravu pomocí manuální šestistupňové převodovky a je připravena zajistit zrychlení z klidu na 100 km/h během 5,0 s. Model může být také vybaven sedmistupňovou dvouspojkovou převodovkou PDK (Porsche Doppelkupplungsgetriebe), která tento čas zkracuje na 4,9 s. V případě, že je Cayman R vybaven paketem Sport-Chrono dodávaným na přání, lze stlačit čas zrychlení z nuly na sto až na pouhých 4,7 s.

Nejvyšší rychlost udávaná výrobcem u provedení s manuální převodovkou je 282 km/h, s převodovkou PDK pak 280 km/h. Kombinovaná spotřeba v cyklu NEFZ dosahuje u modelu s manuální převodovkou 9,7 l/100 km, s převodovkou PDK klesá dokonce na 9,3 l/100 km.

Jízdním vlastnostem napomůže i podvozek snížený o 20 mm a pevný spojler na zádi. Odlišuje se také stříbrně lakovanými koly, černým orámováním světlometů, černými kryty vnějších zpětných zrcátek či nápiseem „PORSCHE" na bocích vozu. Ten je vždy v kontrastní barvě k odstínu karoserie, a to v černém nebo stříbrném provedení.

Cena nového modelu Cayman R byla pro český trh stanovena na 1 799 000 Kč včetně DPH a cena pro model s dvoustupňovou převodovkou PDK pak bude činit  1 881 000 Kč včetně DPH.

 

Právě se děje

Další zprávy