Nejhorší ojetina je Dacia Logan, uvádí němečtí technici TÜV

Žebříček nejvíce a nejméně spolehlivých ojetin vychází z výsledků technických kontrol 8,5 milionu vozů v Německu.
Dacia Logan má na technických kontrolách časté problémy téměř ve všech kontrolovaných oblastech. Jedinou výjimkou je účinnost brzd. Nejhorší je v žebříčku 2-3 letých vozů a předposlední mezi 4-5 a 6-7letými.
Fiat Dobló byl poslední v žebříčku 4-5letých ojetin, mezi posledními je ale téměř ve všech kategoriích. Závad je opravdu hodně, zejména v kategorii stáří 4-7 let.
Renault Laguna obsadil poslední místo v hodnocení 6-7 letých aut. U 33 procent z těch, které přijely na technickou kontrolu provozovanou TÜV Süd, byla zaznamenána vážná závada. Nejvíce na podvozku, řízení, osvětlení a brzdách. Ani 8-9leté laguny nedopadly zrovna nejlépe.
Alfa Romeo Mito skončila v kategorii nejmladších (2-3letých) ojetin jen nepatrně lépe než nejhorší Dacia Logan. Jejími slabými místy se jeví tlumiče, brzdy a osvětlení. Také z ní uniká olej.
Foto: Aktuálně.cz
Radek Pecák Radek Pecák
17. 11. 2014 13:59
V žebříčku, který vzniká při kontrolách vozů na německých stanicích STK provozovaných TÜV Süd, si letos dosti pohoršila i Škoda Octavia. Zjišťovali jsme rovněž postavení dalších českých aut.
 

Právě se děje

Další zprávy