Monacký kníže bude jezdit v Lexusu

Radek Pecák Radek Pecák
5. 4. 2011 0:46
auto

Až se bude monacký kníže Albert II letos 2. července ženit se slečnou Charlene Wittstockovou, pojede na svatební obřad limuzínou Lexus LS 600 h.

Informovala o tom společnost Lexus Europe s tím,  že získala od monackého knížete Alberta II speciální oprávnění panovníka, a stává se tak oficiálním dodavatelem Jeho Jasné Výsosti monackého knížete.

Foto: Lexus

"Jeho Jasná Výsost se aktivně zajímá o podporu pokrokových řešení na ochranu životního prostředí a trvale udržitelný rozvoj po celém světě. Pro tyto účely dokonce monacký kníže v roce 2006 založil Nadaci Alberta II. Monackého. Tato nadace dnes podporuje více než 150 projektů na sledování vývoje životního prostředí a ochranu druhů ohrožených změnami klimatu. Dále pomáhá v otázkách hospodaření s vodou v rozvojových regionech," informoval Lexus ve své tiskové zprávě.

Albert II. již také požádal místní vládu, aby připravila plán s jasným zaměřením na prostředky mobility s nižšími dopady na životní prostředí. Tento plán se bude v průběhu příštího desetiletí realizovat.

 

 

Právě se děje

Další zprávy