Mercedes představuje konkurenta pro terénní Rolls-Royce. Opulentní SUV má kufr jako sedan

Mercedes představuje konkurenta pro terénní Rolls-Royce. Opulentní SUV má kufr jako sedan
Když se mluvilo o tom, že se značkou Maybach vyvíjejí ve Stuttgartu luxusní SUV, všichni si mysleli, že jeho základem bude v Americe vyráběná třída GLS...
Jenže studie představená na autosalonu v Pekingu je postavená na platformě třídy S a jedná se o klasický tříprostorový sedan s vyšší světlou výškou.
I když tisková zpráva hovoří u designu studie o "smyslné čistotě", "atletickém vzhledu" a "vyvážených proporcích", sami si z řady fotek v naší galerii vytvořte vlastní názor...
Omluvou designérům je skutečnost, že studie vznikala především pro Čínu a vlastně pro Střední a Dálný východ, kde jsou na rozdíl od Evropy sedany ve velké oblibě .
Foto: Mercedes-Benz
Jiří Kaloč
24. 4. 2018 16:28
Na autosalonu v Pekingu představil Mercedes-Benz koncept luxusního SUV s dlouhým názvem Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury. Designový crossover netradičně využívá klasickou karoserii sedan s odděleným zavazadlovým prostorem. Z hlediska použité techniky se jedná o čistokrevný elektromobil, k jehož pohonu jsou využity čtyři elektromotory, po jednom na každém kole. Inteligentní řídicí jednotka pak motory využívá k optimální trakci na všech površích. Pokud se nový Maybach dostane do sériové výroby, měl by být přímou konkurencí pro již vyráběný Bentley Bentayga a hlavně Rolls-Royce Cullinan, který se má vyrábět již příští rok a také se chystá ve verzi s elektrickým pohonem.

 

Právě se děje

Další zprávy