Mercedes-Benz: Letos a příští rok chystá 16 novinek

Radek Pecák Radek Pecák
25. 6. 2010 0:00
auto

Ještě rychlejší růst prodejů než je současných 16 procent předpokládá v blízké budoucnosti Mercedes-Benz. V tiskové zprávě automobilka oznámila, že v letech 2010 a 2011 bude uvedeno na trh 16 nových nebo modernizovaných modelů, včetně dvou typů budoucí čtyřčlenné rodiny kompaktních automobilů.

Seznam novinek zahrnuje i tři sériově vyráběná vozidla s alternativním pohonem a nulovými lokálními emisemi. Jedná se ovozy smart fortwo electric drive, třídu B F-Cell a třídu A E-Cell.

Zákazníky chce značka získat také díky prezentaci nových motorů V6 a V8. Ty budou odtajněny na podzim a údajně spotřebují až o 24 procent méně paliva než jejich předchůdci.

Ambice značky má také podtrhnout nový slogan „To nejlepší, nebo nic", což je někdejší myšlenka zakladatele Gottlieba Daimlera. Tento slogan byl interně zaveden již koncem roku 2009 jako základní princip pro všechny zaměstnance, u nichž se setkal s velmi pozitivní odezvou. Nyní má také navenek podtrhnout velké ambice značky Mercedes-Benz.

„Vynalezli jsme automobil a rovněž mnohá dnes samozřejmá technická řešení pocházejí z našeho vývoje - od vyztužené bezpečnostní struktury karoserie, chránící cestující, přes ABS, airbagy nebo ESP(R), až k jedinečným technickým lahůdkám, jakou je např. systém ,PRE-SAFE(R)'. Naši zákazníci od nás očekávají vedoucí postavení v oblasti inovativní techniky už jen na základě této tradice," vysvětluje Dr. Joachim Schmidt.

 

Právě se děje

Další zprávy