Lepší než čtyřkolka? Šestikolka, odpovídá Mercedes

Tomáš Rybecký
27. 3. 2013 16:30
Terénní Mercedesu Benz G 63 AMG 6x6 jde do výroby
Foto: Mercedes-Benz

Podle Mercedesu není pohon 4x4 do terénu zkrátka dost, a tak nabízí pohon celkem šesti kol s výkonem 554 koní.

Ortodoxní Mercedes třídy G patří mezi menší a skromnější terénní automobily. Jeden pár kol navíc a výkon motoru AMG V8 5,5 l mu však dodává sebevědomí i k soupeření s tankem.

Kromě toho, že díky šesti kolům vůz G 63 6x6 vypadá, že je připraven čelit apokalypse, má i další technická vylepšení, jako jsou mimořádně velká světlá výška a úložná plocha jako u pick-upu.

Mercedes vůz popisuje stručně a sebevědomě: "Z pohledu na základní charakteristiku modelu G 63 AMG je jasné, že terénní svět tohoto modelu začíná tam, kde by všechna ostatní vozidla s výjimkou vozů s pásovým pohonem musela kapitulovat."

Technické vybavení G 63 se zakládá na motoru AMG V8 5,5 l biturbo s výkonem 544 k a točivým momentem 760 N.m. Na šest kol je výkon přenášen samočinnou převodovkou Speedshift Plus 7G-Tronic s třemi režimy jízdy. Hlavní nádrž o objemu 96 l je doplněná o přídavnou nádrž o objemu 63 l zajišťující, že masivní vůz šplhající po skalách se do vzdálené pustiny nejen dostane, ale také se z ní dokáže vrátit zpět.

 

Právě se děje

Další zprávy