Kia už prodává nejrychlejší verze cee´d a pro_cee´d

Radek Pecák Radek Pecák
3. 8. 2013 7:17
V interiéru sedí řidič a spolujezdec v sedačkách Recaro
Kia Pro_ceeď GT.
Kia Pro_ceeď GT. | Foto: Kia

Také model Kia Cee´d už lze koupit s motorem, jehož výkon přesahuje hranici dvou stovek koní.

Konkrétně se pod kapotou vozů Kia Cee´d GT a Kia Pro_cee´d nachází čtyřválcová zážehová šestnáctistovka s výkonem 150 kW (204 Nm) a maximálním točivým momentem 265 Nm.

Díky němu vozy zrychlují z klidu na rychlost 100 km/hod za 7,7 sekundy a lze s nimi jet rychlostí až 230 kilometrů v hodině. Řidič řadí šest převodových stupňů ručně. 

Pro_cee'd GT a cee'd GT mají nové masky chladiče, nové světlomety a modifikované nárazníky. Nové jsou čtyřbodové LED světlomety pro denní svícení a úprav doznaly i mlhové světlomety.

V zadní partii vozu je patrná dvojitá koncovka výfuku, z boku vůz zdobí 18palcová kola z lehké slitiny a pod nimi nápadné červené brzdové třmeny. Obě sportovně laděné verze se budou dodávat v šesti speciálních barvách laku karoserie.

Displej zobrazí i tlak turbodmychadla

V interiéru jsou sportovní sedadla Recaro, hliníkové pedály a přístrojový štít se 7" TFT displejem. 

Poprvé si může řidič ve voze značky Kia upravit vzhled přístrojů výběrem ze dvou uspořádání - „analogový" režim ukazuje tradiční rychloměr a provozní informace, zatímco režim „GT" informuje o rychlosti jízdy velkými žlutými číslicemi a tento údaj doplňují ukazatele točivého momentu motoru a plnicího tlaku turbodmychadla.

Kia oba tyto vozy bude prodávat za stejnou cenu. Ta je stanovena na 539 980 Kč.

Součástí standardní výbavy jsou osmnáctipalcová kola z lehké slitiny, dvouzónová klimatizace, rádio, zadní parkovací senzory, nechybí ani červené švy na kůží obšitém volantu.

Za vyšší stupeň výbavy se připlácí 40 000 Kč. Takový vůz je pak navíc vybaven xenonovými světlomety, lze do něho nastupovat a startovat ho s klíčkem v kapse  a rovněž má vyhřívaná sedadla a volant.

 

Právě se děje

Další zprávy