Jak být zodpovědným řidičem?

Komerční sdělení
18. 3. 2011 16:42
Foto: komerční sdělení

K českým silnicím patří bohužel agresivita, bezohlednost a z toho všeho pramení nadprůměrný počet usmrcených ve srovnání se západní částí Evropy. Čím nejčastěji čeští řidiči hřeší? Pijí alkoholické nápoje a pak řídí. Nepoutají se bezpečnostním pásem a jejich auto není v dobré kondici. A přiznejte se! Nevoláte z auta s telefonem u ucha?

Proč být zodpovědným řidičem? Třeba proto, že už za 12 měsíců bez nehody získáte nyní u DIRECT Pojišťovny 3 měsíce pojištění zdarma! A k tomu samozřejmě bonus za jízdu bez nehod.

Nespěchejte a dodržujte rychlostní limity

Stokrát můžete zopakovat, že kdo pojede z Prahy do Ostravy po dálnici stošedesátkou ušetří oproti řidiči, který bude dodržovat předepsanou rychlost 130 km/h, jen několik minut. I kdyby byla nakonec úspora času půlhodinová, nestojí to za to.

Dodržujte pravidlo zipu

Těžko říct, jestli motoristé dodnes pravidlo sjíždění do jednoho pruhu nepochopili, nebo mají strach, že se nestihnou včas zařadit, anebo je ostatní nepustí úplně na konci pruhu do toho vedlejšího. Výsledek je tristní: Namísto toho, aby pravidlo zipu provoz dělalo plynulým, naopak se kolona co chvíli zaškobrtne, protože se vpředu, kde končí dva pruhy a pokračuje jen jeden, auta různě přetlačují, troubí na sebe a nejeden řidič zahrozí pěstí.

Foto: Komerční sdělení

Víte, že u DIRECT Pojišťovny je expresní řešení všech nehod samozřejmostí? Všichni zákazníci získají zdarma službu AutoHELP, se kterou pojišťovna řeší všechny nehody od jednání s pojišťovnou viníka až po vyplacení peněz.

Chovejte se ohleduplně

Na silnici nejsme sami a i my se ocitneme jednou v situaci, kdy už nebudeme tak bystří jako ten, kdo najezdí ročně 50 tisíc kilometrů, ovládání auta má v malíčku a jeho reakční schopnosti jsou na vrcholu. Na silnici mají opravdu místo i ti, kdo jedou v sedmdesáti letech nakoupit nebo k lékaři (samozřejmě se zdravotním osvědčením v kapse), mladý, který ještě spoustu situací nezažil a stále se ještě učí a těhotná žena nebo maminka se dvěma dětmi v sedačkách mající o své ratolesti strach.

Jste starší 50 let? U DIRECT Pojišťovny získáte k pojištění automaticky nejvyšší variantu asistenčních služeb TOP ASSIST zdarma! Pro ženy jsme zase nachystali pojištění kabelky v případě nehody.

Vždy pusťte chodce na přechodu

Opravdu stojí několik sekund zdržení za zranění nebo smrt? Sledujte dopravní značky a před přechodem vždy přibrzděte. Dávejte i pozor, pokud brzdí auto vedle vás. V takovém případě již může být chodec na přechodu a budete mít na brždění ještě méně času.

Pozor na další prohřešky

Podle policie jsou nejčastějšími prohřešky českých řidičů stav jejich vozu, nezapínání bezpečnostních pásů, telefonování, nedodržování rychlosti a jízda s alkoholem v krvi. Auto, které špatně brzdí nebo má sjeté pneumatiky je nebezpečné pro všechny okolo i uvnitř vozu. Stejně jako šofér po pár skleničkách vína, po několika vypitých půllitrech piva nebo s několika panáky v krvi. A nepřipoutaný řidič nebo jeho spolucestující jsou rizikem pro všechny v autě. Zarážející je, že s telefonem u ucha jsou vidět často i majitelé drahých aut, které by investice do handsfree moc bolet neměla. Nebo jde o frajeřinu?

Moc si svého života nevážíme… Když budeme na silnici zodpovědnými řidiči můžeme zachránit i několik životů.

 

Právě se děje

Další zprávy