Jaguar se vrací ke kořenům, novinku odhalí v Paříži

Radek Pecák Radek Pecák
16. 8. 2012 16:50
Vůz s typovým označením F-Type se začne prodávat nejdříve jako kabriolet
Foto: Jaguar

Návrat do segmentu sportovních vozů oslaví na autosalonu v Paříži britsko-indická automobilová značka Jaguar. Vůz s typovým označením F-Type se začne prodávat nejdříve jako kabriolet.

Je ale pravděpodobné, že na trhu se později objeví i kupé.

Oficiální premiéru během pařížského autosalonu potvrdila v tiskové zprávě sama automobilka. Den D pro Jaguar nastane 27. září.

Takto vypadal koncept. Uvidíme, jak se hotový vůz bude lišit.
Takto vypadal koncept. Uvidíme, jak se hotový vůz bude lišit. | Foto: Jaguar

„Uvedení modelu F-TYPE v Paříži je v historii Jaguaru opravdu významným dnem. Představuje totiž návrat naší značky do segmentu sportovních vozů, který pomáhala vytvářet," uvedl Adrian Hallmark, Global Brand Director.

V Goodwoodu byl vůz v pohybu

Skutečnou podobu vozu mohli zatím vidět pouze zasvěcenci, ale auto už se (v kamuflované podobě) objevilo i během červencového festivalu rychlosti v Goodwoodu. I z toho je zřejmé, že vůz vychází z konceptu C-X16, který jsme již měli možnost spatřit.

Během léta pak pokračovalo testování prototypů v obtížných podmínkách.

Jaguar je zatím na technické informace o voze skoupý. Nicméně potvrdil očekávané, že všechny motorizace budou mít pohon zadních kol. Základním motorem se stane třílitrový vidlicový přeplňovaný šestiválec s výkonem 250 nebo 280 kW.

Vrcholem v nabídce pak bude osmiválec 5,0.

Přenos točivého momentu na kola zajistí osmistupňová převodovka a ke snížení spotřeby přispěje mimo jiné sériově dodávaná technologie Stop&Start.

 

Právě se děje

Další zprávy