Internet v autě? V Citroënech nic nemožného

Radek Pecák Radek Pecák
1. 7. 2010 0:00
auto

Prvním evropským výrobcem, který nabízí zařízení umožňující na palubě vozu přístup na internet, se stal Citroën. Jeho systém Citroën WiFi On Board umožní cestujícícm v používat internet i během jízdy.

Zařízení bude nabízeno v rámci příslušenství. K dispozici bude postupně ve všech modelech značky. Zařízení obsahuje modem WiFi, který funguje se SIM kartou určenou pro internet na USB klíči 3G/3G+,  kterou si zákazník pořídí u svého operátora.

Připojení funguje po zastavení (se zapnutým motorem) i při jízdě. V cizině je ovšem připojení k síti 3G vypnuto, aby uživatelé neplatili příliš vysoké účty.

WiFi On Board je určeno jak pro děti, které mohou během dlouhých cest například hrát on-line hry, tak pro profesionální uživatele. Například  taxikáři tak mohou zákazníkům nabízet službu navíc.

Od konce března mohou zařízením Citroën WiFI On Board být vybavena MPV Citroën C3 Picasso a C4 Picasso, nová C3 i DS3. Do konce léta 2010 budou v nabídce u všech nových vozů Citroën včetně lehkých užitkových vozů.

Zařízení Citroën WiFi On Board se v Evropě prodává za cenu přibližně 500 EUR včetně DPH a včetně montáže. V ČR je zákaznická cena tohoto vybavení pro DS3 11 220 Kč bez DPH.

 

Právě se děje

Další zprávy