Hyundai již začal pro rallye připravovat vůz i20 WRC

Radek Pecák Radek Pecák
12. 1. 2013 5:31
První kompletní sezonu tovární tým Hyundai absolvuje v roce 2014
Foto: Hyundai

Vloni v září na autosalonu v Paříži představitelé koncernu Hyundai oznámili, že se tato značka vrací do závodění v rallye s vozem kategorie WRC a po třech měsících už začal naplno běžet program Hyundai WRC. Byla založena dceřinná  společnost Hyundai Motorsport GmbH a šéfem týmu byl jmenován Francouz Michel Nandan.

Vůz se vyvíjí na základě modelu i20. 

„Hyundai se intenzivně připravuje na vstup do WRC. Nechceme se vrátit, abychom jen soutěžili, ale abychom také vyhrávali," prohlásil Tak Uk Im, výkonný viceprezident a COO společnosti Hyundai Motor Company. „Hyundai a WRC vytvoří dokonalé spojení. Naše zkušenosti ze soutěží budeme přímo využívat ke zlepšování jízdních vlastností, ovladatelnosti i techniky automobilů pro všechny naše zákazníky."

Zázemí týmu bude v Německu

Hyundai není ve světě WRC nováčkem. V prestižní disciplíně motoristického sportu působila značka již v letech 2000 až 2003. Nyní se vrací do WRC s vlastním týmem, který bude působit ve speciálně vybudované centrále v německém Alzenau nedaleko Frankfurtu, kde sídlí evropské ústředí společnosti Hyundai.

V Koreji již bylo zahájeno testování první verze vozu i20 WRC, které umožní technikům Hyundai realizovat analýzu komponentů a podvozku. Další testy jsou plánovány po celý rok 2013.

"Záměrně používáme předběžnou verzi i20 WRC pro testování důležitých komponentů, abychom do soutěží vstoupili dokonale připraveni. Tato fáze bude pokračovat po celý rok 2013. První plnou sezónu ve WRC hodláme absolvovat v roce 2014. V letošním roce budeme muset učinit ještě celou řadu dalších rozhodnutí, zejména vybrat jezdce, ale to má ještě čas," uvedl následující postup Michel Nandan.

 

 

Právě se děje

Další zprávy