Hummer se umí chovat i ekologicky. Jako elektromobil

Tomáš Rybecký
17. 12. 2012 10:06
Z vozu s největší spotřebou paliva udělal Prindiville elektromobil
Foto: Aktuálně.cz

Hummer, známý svou obrovskou spotřebou paliva i v civilních verzích, změnila firma Prindiville na ekologický elektromobil. Firma zabývající se úpravou vozů exkluzivních značek vytvořila od základu nový vůz s licencí GM a klasickým designem Hummer.

V dobách, kdy prioritou byl prostor a využitelnost, bylo obrovské SUV, založené na vojenském terénním vozidle, králem silnic i polních cest. Nyní je však prioritou ekologie a auta s velkou spotřebou paliva nemají šanci. Hummer tuto proměnu nepřežil. Britská firma Prindiville se rozhodla Hummer oživit po jeho uzavření v roce 2010, kdy se GM nepodařilo značku prodat. Hummer se však prostřednictvím Prindiville přizpůsobil době a jezdí na elektřinu.

Reinkarnace proběhla pomocí 72 V elektromotoru a lehké karoserie. Ty mají název Hummer přiblížit všem ekologicky smýšlejícím motoristům. Design vozu je velmi podobný modelu H3, ale vůz je výrazně kratší. Třímetrový Hummer přepraví pouze dva pasažéry. S pohonem zadních kol nový Hummer rozhodně nepřináší off-roadové zážitky, ale spíše vhodný prostředek pro cestování po městě. To podporuje i dojezd maximálně 100 kilometrů a nejvyšší rychlost 65 km/h.

V limitované edici 25 kusů Prindiville nabízí designové prvky z karbonových vláken a chromu a uvnitř mimo jiné vyhřívaná sedadla, LCD displej navigace či audiosystém Pioneer s CD a MP3. To vše za cenu 40 tisíc amerických dolarů (asi 770 tisíc korun).

 

Právě se děje

Další zprávy