Hänninen bude se Škodou S 2000 jezdit v seriálu MS

Radek Pecák Radek Pecák
22. 12. 2010 5:47
auto

V barvách Red Bull Škoda bude v příštích podnicích seriálu mistrovství světa v rally startovat tovární jezdec Škody a letošní šampion Intercontinental rallye challenge Juho Hänninen z Finska.

Druhý vůz týmu, který vznikne spojením továrního týmu Škoda Motorsport, privátního týmu rakouského devítinásobného šampiona Raimunda Baumschlagera a Red Bull, bude pilotovat Hermann Gassner mladší. Cílem je bojovat o přední umístění v kategorii S-WRC.

Foto: Škoda auto

"Jsme potěšeni, že můžeme přispět k dalšímu rozvoji projektu Fabia Super 2000. Zázemí týmu pod taktovkou Baumschlagera je pro nás zárukou profesionálního přístupu," uvedl šéf mladoboleslavského továrního týmu Michal Hrabánek v oficiální tiskové zprávě.

Přesto zůstává hlavní prioritou továrního týmu Škoda Motorsport opět seriál IRC, který bude tradičně zahájen v Monte Carlu. Tam pojede jak Hänninen, Kopecký, tak i  Belgičan Freddy Loix a Nicolas Vouilloz z Francie.

Hänninen se ale poté soustředí hlavně na mistrovství světa, podle Baumschlagera by se tým měl představit asi na sedmi soutěžích.

 

Právě se děje

Další zprávy