Golf číslo sedm zná svoji českou cenu. Je 339 900 Kč

Radek Pecák Radek Pecák
26. 9. 2012 4:59
V základní výbavě je i automatická klimatizace
Foto: VW

Již nyní si zájemci o novou generaci nejprodávanějšího evropského automobilu mohou zajít k dealerům značky Volkswagen a zarezervovat si jeden z prvních exemplářů na našem trhu.

Importér značky totiž zahájil předprodej Golfu s pořadovým číslem 7 a zároveň odtajnil jeho základní cenu. Ta je v Česku stanovena na 339 900 korun.

Foto: VW

Za tyto peníze zájemce získá pětidveřový hatchback s benzinovým motorem 1,2 a maximálním výkonem 63 kW.  Sériová výbava verze Trendline zahrnuje rovněž automatickou klimatizaci Climatronic, rádio FM Composition Touch s 5" dotykovým displejem, čtečku  paměťových karet SD, palubní počítač, elektronickou parkovací brzdu včetně funkce  Auto Hold, systém Start/Stop,stabilizační systém s elektronickou uzávěrkou  diferenciálu XDS, funkce sledování únavy řidiče a automatického brzdění při vícenásobných kolizích a variabilní podlahu zavazadlového prostoru. Ten má objem 380 litrů.

Nejdražší verze stojí o 130 tisíc korun více

Vyšším stupněm výbavy je linie Comfortline, která v porovnání  s linií Trendline přidává také rádio FM/AM Composition Colour,
přehrávač CD/MP3, palubní počítač Medium, tempomat, 15" kola z lehké slitiny  „Lyon", komfortní výškově nastavitelná přední sedadla, kůží obšitý volant, madlo  ruční brzdy a hlavici řadicí páky, a loketní opěrku. Se stejným motorem vyjde nový Golf Comfortline na 374 900 Kč.

Foto: VW

Vrcholnou výbavou je Golf Highline nabízený od 470 900 Kč v kombinaci s motorem  1.4 TSI o výkonu 103 kW (140 k). Highline se od prostřední verze Comfortline  odlišuje například rádiem FM/AM Composition Media s 5,8" dotykovým barevným  displejem, vstupem USB, připojením Bluetooth pro mobilní telefony, 16" koly z lehké  slitiny „Denver", mlhovými světlomety s funkcí statických světel pro odbočování,  sportovními sedadly čalouněnými v kombinaci Alcantary a tkaniny, multifunkčním  volantem s kůží obšitým věncem, osvětlením „Ambiente", dešťovým senzorem,  zpětným vnitřním zrcátkem s automatickou clonou proti oslnění a textilními
koberečky.

Celkem bude na výběr šest zážehových motorů,  přičemž jeden z nich bude určen i pro spalování zemního plynu, a tři dieselové agregáty.

 

Právě se děje

Další zprávy