Foto: 25 aut, která nejvíc kupují české domácnosti. Octavia v čele není, tu chtějí hlavně firmy

Foto: 25 aut, která nejvíc kupují české domácnosti. Octavia v čele není, tu chtějí hlavně firmy
25. Hyundai i10 (186 kusů) - U nejmenšího modelu korejské automobilky je zájem tak půl na půl. Konkrétně model i10 zaznamenal 383 prodejů.  Z nich je 197 firemních a 186 soukromých. Auto prošlo před nedávnem modernizací.
24. Dacia Sandero (189 kusů) - Levný model od rumunské Dacie boduje hlavně u firem. Celkem se udalo rovných 500 kusů tohoto modelu, což znamená, že jen 38 procent byli soukromí zákazníci. Sandero prodělalo facelift v loňském roce.
23. Renault Captur (191 kusů) - Kompaktní crossover francouzské automobilky kupodivu láká hlavně zákazníky z řad firem. K 191 prodejům domácností se totiž přidalo další 348 firemních zákazníků. Celkem vyjelo na silnice 539 kusů. Letos čeká tento model modernizace.
22. Toyota Yaris (211 kusů) - Japonský kompakt do města nasbíral 366 „zářezů“. Za většinu vděčí domácnostem, ty totiž tvořily necelých 58 procent prodejů. Současná generace jezdí na silnicích od roku 2011, aktuálně prošla faceliftem.
Foto: Vojtěch Marek
Jan Markovič Roman Šitner, Jan Markovič
10. 4. 2017 16:23
Škoda Octavia, která je díky zájmu firem suverénně nejoblíbenějším novým autem v Česku, skončila mezi domácnostmi až na osmém místě. Překvapivé jsou i další příčky žebříčku. Hospodářské noviny spočítaly podle registru automobilů, o jaké vozy měli v prvních třech měsících letošního roku největší zájem soukromníci, tedy lidé, kteří si auto nekupují na firmu. Z výsledků vyplývá, že šlo hlavně o levnější automobily. Z 25 aut bodujících u domácností nebylo ani jedno z luxusních značek. Soukromníci si registrovali za první čtvrtletí jen přibližně čtvrtinu ze všech nových aut.

Kompletní žebříčky nejoblíbenějších nových aut v Česku za první čtvrtletí i v březnu bez rozdílu původu si prohlédněte zde.

 

Právě se děje

Další zprávy