Do servisu musí tisíce nových superbů a passatů. Kvůli špatně nasazenému konektoru

ČTK Jan Markovič ČTK, Jan Markovič
24. 3. 2016 11:00
Až k vynechávání motoru by mohl vést špatně nasazený konektor, který se používá u Škody Superb a Volkswagenu Passat. Chyba se objevuje hlavně u nově vyrobených modelů. Koncern Volkswagen proto v nejbližší době svolá do servisů 177 tisíc aut. Akce se týká zhruba 25 tisíc superbů.
U Škody Superb se problém týká vozů vyrobených mezi březnem a říjnem loňského roku.
U Škody Superb se problém týká vozů vyrobených mezi březnem a říjnem loňského roku. | Foto: Radek Pecák

Vozy Volkswagen Passat vyrobené v letech 2014 a 2015 by mohly mít špatně připojený konektor. Ten by mohl vést až k tomu, že začne vynechávat motor. Informoval o tom německý úřad pro motorová vozidla KBA. U Škody Superb se problém týká vozů vyrobených mezi březnem a říjnem loňského roku.

Všechna auta proto musí na kontrolu do servisu. Problém se podle Volkswagenu týká 177 tisíc aut, z čehož 25 tisíc jsou superby. Svolávací akci potvrdil také mluvčí automobilky Volkswagen. Vynechání motoru by podle něj v některých případech mohlo vést i ke zhasnutí světel. Koncern ale nemá informace o tom, že by v této souvislosti došlo k jakékoliv nehodě.

Volkswagen prodal po celém světě předloni zhruba 750 tisíc vozů Passat. V České republice se prodalo skoro 4000 passatů a přes šest tisíc superbů. Největší evropská automobilka se v poslední době také potýká s následky největšího skandálu ve své historii poté, co loni v září přiznala, že do zhruba 11 milionů naftových aut po celém světě instalovala software umožňující manipulovat s testy emisí.

 

Právě se děje

Další zprávy