Dacia Duster proti Škodě Karoq. Známe hlavní trumfy nejžádanějších SUV v Česku

Jan Markovič Jan Markovič
18. 9. 2017 15:07
Dacia Duster a Škoda Karoq budou zřejmě dvě nejprodávanější SUV na českém trhu. I když se rumunský model dostane na silnice až na začátku příštího roku a mladoboleslavská novinka se už prodává, srovnali jsme oba vozy podle dosud známých parametrů. Vzhledem k obrovskému cenovému rozdílu i nabízené výbavě jde o auta pro odlišné zákazníky. I tak stojí za to vidět, co nabízejí.

Nová Dacia Duster ještě není na trhu, zajímavé ale může být i srovnání odcházejícího modelu se Škodou Karoq. To jsme pro vás připravili zde. Porovnali jsme mezi sebou ty nejlevnější možné výbavy.

Design

Karoq není podle Mladé Boleslavi přímým nástupcem Yetiho, pokud bychom ale na toto tvrzení nedali, jde o kompletně přepracované SUV. Nový design silně navazuje na většího sourozence Kodiaq. Auto oproti svému předchůdci působí mnohem robustněji. U Dacie se snažili ještě o drsnější vzezření, jakkoliv jsou změny vzhledu spíš evoluční. Auto ovšem díky nové masce chladiče, světlometům či designu zádi vypadá mnohem dospěleji než dřív.

 

Právě se děje

Další zprávy