Chevrolet Spark nejlépe vyzdobil student AVU

Radek Pecák Radek Pecák
11. 6. 2010 0:00
auto

Chevrolet Spark stál letos modelem účastníkům umělecké soutěže >>Young Creative Chevrolet<. V ČR se znovu soutěžilo v kategorii Fotografie a nově i v kategorii Vizuální umění. 

O vítězích českého kola soutěže studentů - umělců >>Young Creative Chevrolet<< rozhodovala porota, ve které se sešli zástupkyně Asociace profesionálních fotografů ČR, profesionální fotografové, ředitel významné reklamní agentury, šéfredaktoři motoristického časopisu i odborného fotografického časopisu i zástupce českého zastoupení značky Chevrolet.

Foto: chevrolet

V kategorii Fotografie národního kola celoevropské soutěže >>Young Creative Chevrolet<<  získal první místo třiadvacetiletý Petr Bača z Fakulty umění a designu Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (ateliér aplikované a reklamní fotografie) . Druhé místo obsadila se svou fotografií trojice studentek Soukromé vyšší odborné školy umění a reklamy, s.r.o. v Praze ve složení Jana Bauerová, Eliška Fischerová a Aneta Trajerová a třetí skončila práce Martina Nováka, Tomáše Lumpeho, Dity Havránkové a Martina Kroužka, studentů Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (ateliér fotografie).

Kategorii Vizuální umění opanoval se svým návrhem Pavel Kučera, šestadvacetiletý student Akademie výtvarných umění v Praze.

Vítězové obou kategorií se mohou těšit z výhry 1200 eur, studenti na druhém a třetím místě si pak mezi sebe rozdělí částku 500, respektive 300 eur. Navíc vítězové budou ještě soutěžit o celkové vítězství se soupeři z Evropy.

 

Právě se děje

Další zprávy