Černý rebel od Rolls-Royce přijel do Česka. V Praze je k mání dříve než v Moskvě nebo na Floridě

Ondřej Běhal
16. 11. 2016 8:21
Máte na to, jezdit vozy Rolls-Royce, a cítíte se víc jako Mr. Hyde než Dr. Jekyll? Pak je tady nová výkonnější "černá edice" Black Badge, která se pojí se dvěma modely – klasickou limuzínou Ghost a výkonným Wraithem. Právě ten se premiérově představil v Česku. Vůz za téměř devět milionů korun už má kupce.
Rolls-Royce Wright Black Badge se ukázal v Praze.
Rolls-Royce Wright Black Badge se ukázal v Praze. | Foto: Rolls-Royce

Vozy Rolls-Royce patří mezi synonyma luxusu, někomu mohou připadat i snobské a nudné. Proto značka přišla se speciální "temnou sérií" Black Badge, která sází na větší agresivitu. České zastoupení uvedlo na trh nové kupé Wright Black Badge. "V Praze se objevilo dříve než v Moskvě nebo na Floridě," pochlubil se majitel a ředitel společnosti Rolls-Royce Motor Cars Prague Karel Kadlec.

Foto: Rolls-Royce

Vystavený automobil v ceně 330 425 eur, tedy bezmála devíti milionů korun, už má kupce. Jeho identitu ale značka stejně jako u ostatních zákazníků tají. Běžný Rolls-Royce Wright stojí asi tři sta tisíc eur, zbytek tvoří příplatek za verzi Black Badge.

Model Wright, u něhož se jako u jednoho z mála rolls-royců předpokládá, že majitel bude zároveň řidičem, je nejvýkonnějším autem značky. Jeho dvanáctiválcový motor o objemu 6,6 l disponuje výkonem až 465 kW a proti běžné verzi se u Black Badge zvedl jeho točivý moment, tedy síla pohonné jednotky. Výrobce přepracoval také vzduchové odpružení nebo osmistupňovou automatickou převodovku.

Prodejna vozů Rolls-Royce se nachází v Pařížské ulici v hotelu InterContinental.
Prodejna vozů Rolls-Royce se nachází v Pařížské ulici v hotelu InterContinental. | Foto: Rolls-Royce

Od klasického provedení se verze Black Badge liší na první pohled množstvím černých doplňků. Poprvé se do černého zahalil i emblém automobilky, soška Spirit of Exctasy. Druhým modelem vyvedeným v sérii Black Badge je limuzína Ghost.

 

Právě se děje

Další zprávy