Cena nového Lamborghini už je známa: 6,4 milionu korun

Radek Pecák Radek Pecák
8. 3. 2011 3:34
V základní výbavě jsou kolenní airbagy, ale průhledný kryt motoru je za příplatek
Foto: Radek Pecák

Již za pár měsíců si první lidé odvezou z autosalonů značky Lamborghini nový model. O Aventadorovi je už známo prakticky všechno s jedinou výjimkou - jak jezdí?

Design (s výjimkou zádě) není příliš velkým překvapením. Stejně jako u Réventonu či Sesto elemento je inspirován tvary současných vojenských nadzvukových letadel.

Oproti Murciélagu auto opět trošku povyrostlo. Je delší o 7,5 centimetru, širší o necelé tři centimetry a vyšší o milimetr. Hmotnost naštěstí vzrostla jen o deset kilogramů, díky použití lehkých materiálů.  

Je pod ním podepsáno vlastní designérské středisko automobilky, které sídlí v italské Sant´Agatě.

Startovací tlačítko je pod krytem

Zajímavostí je zadní přítlačný spojler. Ovládá se elektricky a má dva stupně nastavení. Pokud jede vůz maximální rychostí (tedy až 350 kilometrů v hodině) je otevřen v úhlu 4°, úhel 11° je určen pro vyšší přítlak.

Interiér je podstatně modernější než na jaké jsme byli u Lambroghini zvykem. Například displej, který nahrazuje klasické přístrojové ukazatele, je možno nastavit tak, aby byl ve středu prioritní buď otáčkoměr nebo tachometr. Startovací tlačítko pod červeným krytem má stejně jako design exteriéru evokovat stíhací letouny

Aventador LP700-4, jak zní celé oficiální jméno, pohání 6,5litrový vidlicový dvanáctiválec se čtyřmi ventily na válec o výkonu 515 kW (700 koní) v 8250 min-1 a maximálním točivém momentu 690 Nm v 5500 min-1. Výkon je posílán na všechna čtyři kola pomocí systému Haldex.

Řadí jako závodní auto

To všechno dohromady zajistí, že na stokilometrovou rychlost se vůz dostane za 2,9 s a jede maximální rychlostí 350 km/h. Ta je o osm kilometrů větší než u Murciélaga. Spotřeba v kombinovaném cyklu činí 17,2 l/100 km.

Za pozornost stojí i sedmistupňová robotizovaná převodovka ISR (Independent Shifting Rods) . Ta nahrazuje automobilkou dosud používaný šestistupňový e-gear. Oproti němu rychleji řadí (v nejrychlejším režimu trvá přeřazení 50 milisekund) a je lehčí. Řazení je rychlejší díky táhlu, které umí odpojit převodový stupeň a další převod už připojovat. Systém je dokonce o 50 % rychlejší než dvouspojkové převodovky.

Převodovka ISR nabízí tři režimy. Strada s možností přepnutí do automatického řazení je určena pro pohodlnou jízdu, Sport (rovněž s možností automatického řazení) pro dynamickou jízdu a nejrychlejší Corsa, jejíž součástí je i Launch Control, se bude využívat na okruzích.

Na výběr 13 barev

Přední nápravu vozu je možné zvedat až o čtyři centimetry pomocí hydrauliky. Je tak možné přejet například nižší obrubník. Systém se ovládá stiskem tlačítka.

Aventador má karbon-keramické brzdy. Přední ventilované kotouče mají průměr větší než 400 mm a šestipístkové třmeny, vzadu jsou menší s 380 mm a čtyřmi pístky. Parkovací brzda je elektrická.

Cena Aventadoru LP700-4 je na evropských trzích stanovena na 255.000 euro (cca 6.400.000,- Kč) bez daně.

Za příplatek si kupec může pořídit kromě zmiňovaného průhledného krytu motoru také zadní parkovací kameru, speciální hudební systém LSS či multifunkční volant.  Vůz bude možné objednat v jednom z 13 pastelových, metalických, perleťových a matných laků.

Interiér bude zatím možné objednat jen ve dvou barevných provedeních - černé kůži Nero Alde a hnědé kůži Marrone Elpis, které mohou být doplněny o kontrastní detaily, detaily z alcantary, nebo kontrastní prošívání. Ročně má být vyrobeno 650 aut.  

 

Právě se děje

Další zprávy