Britové jsou ze škodovek nadšení. Nejvíce milují yeti

Radek Pecák Radek Pecák
6. 5. 2013 11:02
Ve Velké Británii Škoda neustále navyšuje své prodeje
Foto: Škoda Auto

Škoda Yeti zvítězila v anketě ,Auto Express Driver Power 2013'a opět se stala nejoblíbenějším vozem britských řidičů. První místo v anketě britského odborného magazínu ,Auto Express' jí přisoudilo hlasování zhruba 46 000 čtenářů. Hned za ní mezi více než stovkou modelů prodávaných na britském trhu skončila další škodovka, konkrétně superb.

Octavia pak byla šestá, což znamená, že v první desítce pořadí měla mladoboleslavská automobilka hned tři vozy.

V anketě se hodnotila míra spokojenosti vlastníků konkrétního automobilu. Titul ,Most satisfying car to own' má tedy v Británii yeti: 92,65 procenta dotázaných řidičů tohoto kompaktního SUV je se svým vozem velice spokojeno.

U Škody Superb je výsledek jen nepatrně horší: Má 92,13 procenta spokojených zákazníků.

Superb, v Británii rovněž obdivované auto.
Superb, v Británii rovněž obdivované auto. | Foto: Škoda Auto

Škody zvítězily v anketě již potřetí, přičemž yeti své loňské vítězství obhájil.

Vedle vítězství v celkovém hodnocení byla Škoda Yeti také vyhlášena ,Best Compact Family Car' - nejlepší kompaktním rodinným vozem. Superb zase zvítězil v kategorii ,Best Family Car' - nejlepší rodinný vůz.

Loňský rok byl pro Škodu v Británii rekordní

Účastníci ankety na vozech značky Škoda oceňují především vysokou funkčnost a velkorysou nabídku prostoru.

Také díky těmto výsledkům je značka Škoda u zákazníků ve Velké Británii stále úspěšnější. V prvním čtvrtletí 2013 vzrostl počet prodaných vozů značky ŠKODA na britských ostrovech v porovnání se srovnatelným obdobím minulého roku o 19,1 procenta na 16 200 vozů.

Jen v březnu se prodej české značky ve Velké Británii zlepšil oproti stejnému měsíci uplynulého roku o 21,4 procenta na více než 10 000 vozů. V roce 2012 dosáhla značka s více než 53 200 prodanými vozy v porovnání s rokem 2011 nárůstu o 9,9 %, a dosáhla tak rekordního výsledku.

Nová Škoda Octavia se ve Velké Británii začala prodávat v polovině března. 

 

Právě se děje

Další zprávy