BMW představilo nové kombi řady 3

Tomáš Rybecký
3. 7. 2012 8:31
Nové kombi řady 3 od BMW spojuje dynamiku, obratnost i eleganci
Foto: Aktuálně.cz

Velkého prostoru nového BMW řady 3 Touring bylo dosaženo prodloužením vozu i rozvoru. S množstvím místa pro posádku a zavazadlovým prostorem o objemu 495 l, který se sklopením zadních sedadel dá zvětšit na 1500 l, je velmi praktickým pro všechny potřeby svého majitele - od velkých nákupů přes převážení rodiny na dlouhé cesty až po služební jízdy. Bezproblémové nakládání usnadňuje ocelovým plechem chráněná nakládací hrana, která je pouhých 62 cm nad zemí.  V zavazadlovém prostoru je řada oček a pásků pro bezpečné upevnění nákladu a navíc jej od posádky odděluje síť.

Interiér je shodný s verzí sedan. Přístrojová deska je tradičně výrazně orientována na řidiče - všechny potřebné ovládací prvky jsou v jeho snadném dosahu. Funkční elegance je patrná z řešení kruhových přístrojů používajících technologii Black Panel, stejně tak jako z volně stojícího displeje systému iDrive.

Foto: Aktuálně.cz

Vůz nabízí rozsáhlou nabídku asistenčních systémů BMW ConnectedDrive. Jedním z výjimečných prvků z programů je barevný Head-Up displej promítající informace na čelní sklo. Možné je také propojení systému vozu s nejrůznějšími typy mobilních telefonů a hudebních přehrávačů.

Noční výbava

Pro zvýšení bezpečnosti při jízdě v noci je možné nové kombi řady 3 vybavit asistentem dálkových světel, který samočinně zapíná a vypíná dálková světla v závislosti na okolním provozu. Na přání dodávané bi-xenonové světlomety lze doplnit adaptivní funkcí a variabilní distribucí světla a schopností natáčení podle pohybu volantu.

Pod kapotou se ukrývají výkonné a úsporné motory BMW TwinPower Turbo (dva dieselové a jeden zážehový) s funkcí Auto Start-Stop a režimem ECO PRO. Pro všechny modely k dispozici osmistupňová samočinná převodovka.

 

Právě se děje

Další zprávy