BMW 7 v USA vyšetřují. Prý se samo rozjíždí

Michal Karat
17. 4. 2012 10:35
Evidováno je dokonce už pět případů zranění lidí
Foto: BMW

BMW řady 7 je ve Spojených státech vyšetřováno kvůli problémům s parkovacím režimem automatické převodovky

V Americe je evidováno už 50 případů, kdy se zaparkované BMW řady 7 samo rozjelo, což způsobilo několik havárií a dokonce zranění lidí.

Americká instituce NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration) se zabývá nejen crashtesty zcela nových aut, ale také dohledem nad správným fungováním těch, která na silnicích už jezdí. Pokud se objeví nějaký problém, celou záležitost vyšetří a po výrobci požaduje nápravu situace.

Nejnověji má s NHTSA co do činění BMW a to přímo jeho nejluxusnějším modelem - řadou 7. Auta, vyrobená v letech 2002-2008, která mají automatickou převodovku s voličem na sloupku volantu a startovací tlačítko, mohou podle zjištění NHTSA, které potvrdila i sama automobilka, za určitých podmínek samovolně přepnout (případně jiným způsobem zaměnit) mód převodovky z režimu P, tedy parkování na N - neutrál.

BMW a NHTSA už společně evidují 50 případů nechtěného rozjetí vozu BMW 7, z čehož došlo v 16 případech k haváriím, které způsobily zranění pěti lidí.

V USA by se problém měl týkat 121 708 vozů BMW řady 7 a zcela jistě dojde v tomto případě ke svolávací servisní akci, která bude mít za cíl situaci napravit.

 

Právě se děje

Další zprávy