Pozor, hrozí pokuta. Netradiční i bizarní dopravní předpisy řidičům zamotají hlavy

Jan Matoušek Jan Matoušek
28. 8. 2024 5:50
Pokud jezdíte po světě autem, možná už jste se s některými setkali. Dopravní předpisy různých zemí totiž často skrývají i skutečně bizarní nařízení, která vlastně vůbec nedávají smysl. Některé země zakazují řidičům v určité dny vyjíždět, ve Španělsku zase musíte vozit dva výstražné trojúhelníky. Podívejte se na některá bizarní dopravní pravidla v zahraničí.

Pozor na parkování

Značky zakazující zastavení či parkování jsou různě po Evropě podobné, třeba v Řecku nebo Finsku se lze ale setkat i s trochu netradičním zákazem. Přeškrtnutá je totiž jedna nebo dvě bílé svislé čáry. V případě jedné přeškrtnuté to znamená zákaz parkování v liché měsíce a v případě dvou pak v sudé měsíce. Tak je to v Řecku, Finsko to má místo měsíce ve dny - jedna čára v liché od osmé ráno do osmé večer, dvě čáry v sudé dny opět od osmi do osmi.

Ve Francii mají pro změnu zajímavý systém placení pokut za parkování. Můžete tak totiž učinit v nejbližší trafice, kde k tomu dostanete samozřejmě potvrzení. Pokud platbu odložíte, mohla by se pokuta zvýšit.

 

Právě se děje

Další zprávy