Bavorák versus škodovka. Podívejte se, jaké finalisty soutěže o auto roku 2018 volilo Aktuálně.cz

Ondřej Běhal
12. 12. 2017 14:43
Anketa o auto roku 2018 v České republice zná z 34 nominovaných novinek pět finalistů - BMW řady 5, Kiu Stinger, Opel Insignia, Subaru Impreza a Škodu Karoq. Z jejich řad vzejde ještě před Vánoci vítěz. Kdo to bude? Napovědět by mohlo hlasování tří redaktorů z Aktuálně.cz, kteří byli nominováni do 35členné poroty, v prvním kole. Podívejte se do grafiky, jaké volili finalisty a proč.

Přečtěte si podrobné redakční recenze všech pěti finalistů soutěže o auto roku 2018 v České republice.

BMW řady 5

Nová generace BMW řady 5 vyráběná jako sedan a kombík Touring je podle abecedy prvním finalistou a nechyběla na hlasovacím lístku žádného ze tří porotců píšících pro Aktuálně.cz.

"V životě jsem nejezdil autem s tak vyváženým podvozkem. Nejde o to, že by bylo najednou nejsportovnější, nejkomfortnější i nejzábavnější, ale kdybych měl za každou dílčí disciplínu udělovat body, celkově bych dal pětkovému bavoráku nejvyšší počet ze všech nových vozů na trhu," zdůvodnil volbu Ondřej Běhal.

"Těžko se u něj hledají negativa, snad jen drahé příplatky. Jinak jde ale o ztělesnění komfortu i zábavy za volantem zároveň. A k tomu navíc dobré reprezentace," dodává Jan Markovič.

"Ohromilo mě dokonalou kombinací těch nejlepších jízdních vlastností, které může manažerský sedan nabídnout. Vyniká špičkovým komfortem i těmi nejmodernějšími a zároveň bezchybně funkčními technologiemi. Je to zkrátka auto, které zvládá všechno na jedničku a navíc je radost ho řídit," přisazuje Eva Srpová.

 

Právě se děje

Další zprávy