Jelen v teplákách, havran i labrador. Jak vidí automobilky umělá inteligence

Jelen v teplákách, havran i labrador. Jak vidí automobilky umělá inteligence
Umělá inteligence pomáhá švýcarské leasingovce Gowago s prodejem automobilů. Její zaměstnanci však dali čtvrté generaci známé aplikace ChatGPT za úkol přisoudit automobilkám zvířecí charakter. Tady se podívejte, jak výstižný byl výsledek. Volkswagen má podle umělé inteligence vlastnosti labradora. Je spolehlivý, všestranný a přátelský.
Renault coby kohout. Podle AI oplývá všestranností a kreativitou.
Želva reprezentuje péči Toyoty o životní prostředí. Je prý zároveň kvalitní a spolehlivá.
Škoda jako dobrotivý medvěd: Jednoduchá, praktická, spolehlivá.
Foto: Gowago
Jakub Stehlík Jakub Stehlík
11. 6. 2023 6:09
Mazaný jako liška, moudrý jako sova, chytrý jako opice. Lidé zvířatům od nepaměti připisují vlastnosti, které mnohdy ani nemají. Nyní došlo i na propojení zvířecí říše se světem aut.

Umělá inteligence pomáhá švýcarské leasingovce Gowago s prodejem automobilů, ale její zaměstnanci si s ní zjevně užijí i spoustu zábavy. Když čtvrté generaci známé aplikace ChatGPT dali za úkol přisoudit automobilkám zvířecí charakter, jistě netušili, jak výstižný může nakonec být výsledek.

Nejnovější verze umělé inteligence s podporou nástroje na tvorbu obrázků Midjourney například trefně zkombinovala sportovnost značky Audi s dobře padnoucí teplákovou soupravou. Jemně tak vystihuje pocit vlastní dokonalosti, kterému majitelé Audi čas od času propadají.

Spojení medvěda se Škodovkou se vzhledem k modelu Kodiaq trochu nabízí, stejně jako propojení Citroënu s kachnou. Sofistikovanější je ale převtělení Mercedesu do podoby havrana - tady AI možná vypátrala, že si první generace Mercedesu CLS na klubových fórech vysloužila přezdívku "vrána".

Až dosud vzniklo dvacet zvířecích portrétů automobilových značek, všechny si je můžete prohlédnout ve fotogalerii. Gowago se už nechalo slyšet, že v projektu bude pokračovat.

 

Právě se děje

Další zprávy