Auta Kia budou vozit fotbalové funkcionáře ve Wroclavi

Radek Pecák Radek Pecák
31. 5. 2012 3:15
Představí se v předpremiéře i Kia Optima Hybrid a Kia Cadenza
Foto: Aktuálně.cz

Důkladnou možnost seznámit se s logem automobilky Kia a také jejími produkty budou mít během zápasů české reprezentace na Městském stadionu ve Wroclavi fanoušci, kteří na zápas dorazí.

Celý stadion bude totiž ozdoben logy této korejské automobilky, která je společně se sesterskou firmou Hyundai jedním z hlavních sponzorů evropského šampionátu.

Kia představila maskoty šampionátu i ve své expozici na autosalonu
Kia představila maskoty šampionátu i ve své expozici na autosalonu | Foto: Aktuálně.cz

Kromě toho budou v ulicích města desítky vozů KIA s oficiálními logy Eura 2012. Automobilka totiž pro dopravu v jednotlivých pořadatelských městech poskytne celkem 359 osobních vozů pro zajištění dopravy funkcionářů, delegátů UEFA a oficiálních hostů z celého  světa. Flotilu budou tvořit vozy Kia Rio, Kia Sportage, letošní novinka Cee´d a také manažerské sedany Kia Optima hybrid a Kia Cadenza, které se ještě ani nezačaly prodávat.

Příležitost pro premiéry manažerských vozů

Kia Optima Hybrid je manažerský sedan střední třídy, který dosahuje délky 485 centimetrů. Pohání ho benzinový čtyřválcový motor s výkonem   168 koní. K němu se ovšem může připojit elektromotor napájený z baterií a dohromady pak má soustrojí výkon 209 koní.

Vůz je schopen i jízdy čistě na elektřinu maximální rychlostí 100 kilometrů v hodině. Při zapojení obou jednotek je maximální rychlost 195 kilometrů v hodině a kombinovaná spotřeba je 6,4 litru na 100 kilometrů. Kvůli bateriím je výrazně zmenšený zavazadlový prostor z původních více než 500 litrů na objem 280 litrů.

Flotila pózující před polským Národním stadionem
Flotila pózující před polským Národním stadionem | Foto: Aktuálně.cz

Kia Cadenza je ještě o jedenáct centimetrů delší automobil. Pohání ho benzinový šestiválec s výkonem 290 koní a maximální rychlost je 230 kilometrů v hodině. 

Servisní tým v pohotovosti

Další stovky vozů organizátorům pochopitelně poskytne i Hyundai.

Pro zvládnutí nepředvídatelných událostí  připravila Kia speciální servisní a technické zázemí. Řidiči aut budou moci v období od 2. června do 4. července využívat 24hodinovou nonstop asistenční službu, bezplatnou hotline a tým techniků. Ti budou rozmístěni v jednotlivých dějištích fotbalových klání.

Vůz Kia Cee´d bude do Polska vozit i sportovní redaktory Aktuálně.cz
Vůz Kia Cee´d bude do Polska vozit i sportovní redaktory Aktuálně.cz | Foto: Aktuálně.cz

Kia se na propagaci šampionátu podílela už dlouhý čas před začátkem Eura. Například na autosalonu v září 2011 ve Frankfurtu pózovali s vystavenými automobily Kia dva živí maskoti,  míč  Adidas Tango 12 v nadživotní velikosti zase tahá v ulicích Kyjeva a Varšavy na přívěsu Kia Sportage.

Kia také vybírala malého fotbalistu, který bude mít možnost donést do středového kruhu během druhého utkání České reprezentace ve skupině, v němý se utká s Řeckem, donést do středového kruhu míč k výkopu.

 

Právě se děje

Další zprávy