Stejný kečup, jiné složení. Proč jsou potraviny v Německu kvalitnější než v Česku?

Zahraničí Aneta Zachová, Zahraničí
Aktualizováno 27. 6. 2018 11:30
Jedna značka, jeden obal - ale různé složení. Na dvojí kvalitu zboží, kdy například do Česka se dováží méně kvalitní lančmít než do Německa, už dlouho upozorňují státy střední a východní Evropy. Teď to ale vypadá, že nátlak na Brusel přinese výsledky. Už od ledna roku 2020 by mohla začít platit nová pravidla, která by zakazovala dvojí kvalitu potravin na vnitřním trhu EU.
Foto: ISIFA/Thinkstock

Nejen potraviny

Rozdílná kvalita se netýká pouze potravin. Testy ministerstva zemědělství taky potvrdily, že některé prací prášky prodávané v Německu mají až o dvacet procent více účinných látek než ty, které se dostanou na trh v Česku.

 

Právě se děje

Další zprávy