Clooneyho tequila je miliardová. Kupuje ji největší výrobce lihovin na světě

ČTK ČTK
22. 6. 2017 10:04
Společnost Diageo zaplatí až miliardu dolarů za převzetí značky tequily Casamigos, jejímž spoluzakladatelem je americký herec George Clooney. Herec a jeho přátelé budou pokračovat v propagaci značky.
Americký herec George Clooney.
Americký herec George Clooney. | Foto: Reuters

New York / Londýn - Největší světový výrobce lihovin Diageo zaplatí až miliardu dolarů (23,5 miliardy Kč) za převzetí značky tequily Casamigos, jejímž spoluzakladatelem je americký herec George Clooney.

Firma ve středu uvedla, že v první fázi vynaloží 700 milionů dolarů, dalších 300 milionů dolarů by mohla zaplatit v průběhu příštích deseti let, pokud značka dosáhne stanovených cílů.

Clooney založil značku Casamigos před čtyřmi lety společně s dvěma přáteli - realitním magnátem Mikem Meldmanem a provozovatelem barů a restaurací Randem Gerberem, uvedla agentura AP.

Clooney a Gerber, který je manželem topmodelky Cindy Crawfordové, vystupují v reklamách na tuto značku.

Clooney a jeho přátelé budou pokračovat v propagaci značky. "Kdybyste se před čtyřmi lety zeptali, zda máme podnik za miliardu dolarů, nemyslím, že bychom řekli ano," napsal Clooney. "Stále budeme významnou součástí značky Casamigos," dodal.

 

Právě se děje

Další zprávy