Mall zcela ovládne velký e-shop CZC. Zakladatel Matějka už vlastní pouze dluhopisy

Ekonomika bus, Ekonomika
20. 2. 2017 16:15
E-shop CZC.cz definitivně ovládla skupina Mall Group řízená Jakubem Havrlantem. Od zakladatele CZC.cz Josefa Matějky koupila 65procentní podíl.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: CZC.cz

Praha - Skupina Mall Group plně ovládla internetový obchod CZC.cz, který nabízí počítače a další elektroniku. Mall odkoupil 65procentní podíl v CZC.cz od jeho zakladatele Josefa Matějky. O transakci informoval zpravodajský server E15.

Zhruba třetinu v CZC držela Mall Group, kterou řídí Jakub Havrlant, již od roku 2015. Dohodu ohledně zbývajícího podílu potvrdil ředitel divize spotřební elektroniky a IT ve skupině Mall Group Tomáš Pilský.

"Mezi všemi značkami v rodině zastává CZC.cz roli specialisty na IT a elektroniku, na kterou se budeme soustředit i nadále," uvedl Pilský pro server E15. Zakladatel CZC Matějka nadále drží firemní dluhopisy.

E-shop CZC.cz, jehož tržby se pohybují kolem tří miliard korun, plánuje podle serveru další růst. Zisk podle zatím posledních údajů předloni klesl na 3,6 milionu korun z předchozích 18,6 milionu.

Mall.cz loni koupila investiční skupina Rockaway Capital. Spolu se srovnávačem cen Heureka.cz za něj dala více než 200 milionů eur (5,4 miliardy korun). Obchod financovali miliardáři Daniel Křetínský, Patrik Tkáč a investiční skupina PPF.

Rockaway v létě sloučila některé své internetové obchody do skupiny Mall Group, kromě Mall.cz jsou v ní specializované obchody CZC.cz, Vivantis, Proděti, BigBrands, Kolonial, Bux, Sporty a Rozbaleno.

 

Právě se děje

Další zprávy