Z plantáže do hrnku: Než vám pod nosem zavoní kakao

Z plantáže do hrnku: Než vám pod nosem zavoní kakao
Tyto dozrály na plantáži v Luwu na jihu indonéského ostrova Sulawesi.
Plody se sklízejí ručně. Od stromů se odsekávají mačetou.
Plody mohou mít různou barvu: od žluté přes purpurovou až po hnědou.
Sběr plodů je náročný na fyzičku. Jeden plod kakaovníků váží kolem půl kilogramu, dlouhý je až čtvrt metru.
Foto: Reuters
Zahraničí Zahraničí
6. 9. 2010 13:51

Jakarta - Investice do kakaa a čokolády jsou v posledních letech jistotou. Poptávka po sladkých delikatesách roste a například švýcarský fenomén, čokoládovna Lindt & Sprüngli, vyčíslila pololetní čistý zisk na 24,8 milionu švýcarských franků (468 milionů korun).

Víte však, co předchází tomu, než vám pod nosem zavoní čokoláda?

 

Právě se děje

Další zprávy